Vangiai rungtynes pradėję šeimininkai pataikė vos vieną iš aštuonių pirmųjų metimų iš žaidimo, o tuo pasinaudoję svečiai iš Bostono susikrovė ankstyvą persvarą 12:2. Agresyviai gynyboje rungtyniavę „Celtics“ gerokai apribojo Sabonio produktyvumą ir persvarą savo rankose išlaikė iki pat ilgosios pertraukos.

Pastarosiose rungtynėse su Čikagos „Bulls“ trečiąjį ketvirtį spurtu 18:0 pradėję „Pacers“ krepšininkai antrąją susitikimo dalį ir vėl pradėjo itin pakilia nata. Vedami Malcolmo Brogdono ir Sabonio Indianapolio krepšininkai pradėjo kėlinuką atkarpa 16:2 ir išsiveržė į priekį.

Ketvirtajame ketvirtyje apčiuopiamesnės persvaros nesusikūrė nė viena iš komandų, o likus 18 sekundžių iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos „Pacers“ turėjo vieno taško persvarą ir kamuolį savo rankose.

Po Nate'o Bjorkgreno paprašytos pertraukėlės kamuolys buvo grąžintas ties šoninės ir vidurio linijų kampu atsidūrusiam T.J. Warrenui, kurį trise užspaudę „Celtics“ krepšininkai sugebėjo perimti kamuolį be pražangos, o atsivėrusią galimybę greitam išpuoliui užbaigė taiklus Marcuso Smarto dvitaškis iš po krepšio.

Švieslentėje degant 11 sekundžių „Pacers“ vėl grąžino kamuolį į žaidimą po dar vienos pertraukėlės, tačiau šįsyk jis buvo patikėtas Saboniui. Ties tritaškio linija jį priėmęs aukštaūgis imitavo perdavimą komandos draugui ir staigiu judesiu metėsi link varžovų krepšio, užbaigdamas reidą dviem taškais su Roberto Williamso pražanga.

Lietuviui nepataikius baudos metimo pertraukėlės paskutiniojo išpuolio paruošimui jau paprašė „Celtics“ vyriausiasis treneris Bradas Stevensas. Kiek mažiau nei aštuonias sekundes atakai turėję svečiai kamuolį patikėjo pirmose sezono rungtynėse pergalingą tritaškį į Milvokio „Bucks“ krepšį smeigusiam Jaysonui Tatumui.

Šįsyk krašto puolėjui tokios sėkmės pakartoti nepavyko – tolimas jo metimas buvo netaiklus ir „Pacers“ triumfavo palauždami varžovus iš Bostono.

Net 41 minutę aikštėje praleidęs ir komandos pergalę išplėšęs Sabonis pasižymėjo 19 taškų (6/14 dvit., 2/4 trit., 1/3 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyviais perdavimais, bloku ir keturiais prarastais kamuoliais.

Domantas Sabonis rungtynėse su "Celtics"

„Mūsų naujasis treneris yra genijus. Jis turi derinį kiekvienai situacijai. Jis pasitiki kiekvienu žaidėju ir tai mums gerokai palengvina gyvenimus. Mes taip pat ugdomės pasitikėjimą juo ir bandome išpildyti visus duodamus nurodymus“, – po mačo kalbėjo D. Sabonis.

„Įvykdėme derinį taip, kaip ir planavome. Bet aš norėčiau pažymėti, kad kiti keturi vaikinai sujudėjo tinkamai ir ištampė gynybą, o tai padėjo atsilaisvinti Domui“, – paskutinę pergalingą saviškių ataką apibūdino pats treneris N. Bjorkgrenas.

Indianos klubas po pergalės lieka viena iš keturių pralaimėjimo kartėlio šiame sezone dar nepatyrusių Rytų konferencijos komandų kartu su Atlantos „Hawks“ (2-0), Orlando „Magic“ (3-0) ir Klivlando „Cavaliers“ (3-0).

„Pacers“: Malcolmas Brogdonas 25 (9/13 dvit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Domantas Sabonis 19 (10 atk. kam.), T.J. Warrenas 17, Dougas McDermottas 16, Justinas Holiday 13, Mylesas Turneris 10 taškų (7 atk. kam., 5 blk.).

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 25 (11 atk. kam., 5 rez. perd.), Jaylenas Brownas 18, Paytonas Pritchardas 13 (2/2 dvit., 3/3 trit.), Robertas Williamsas 12 (4 per. kam., 2 blk.), Marcusas Smartas 11 taškų (6 rez. perd.).

Be Victoro Oladipo šiose rungtynėse vertęsi „Pacers“ su Indianapolyje tris dienas praleisiančiais Bostono krepšininkais dar kartą susitiks naktį iš antradienio į trečiadienį, 2 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)