Įtemptas rungtynes namuose 104:100 laimėjo „Warriors“ krepšininkai, serijoje iki keturių pergalių išsiveržę į priekį 1-0.

Pasibaigus mačui žibalo į ugnį šliūkštelėjo „Rockets“ superžvaigždė Jamesas Hardenas, sukritikavęs teisėjų darbą ir leidęs suprasti manantis, kad varžovai sąmoningai bando jį traumuoti.

„Aš tiesiog noriu žaisti sąžiningai, gauti sąžiningą savo galimybę. Švilpkite per rungtynes taip, kaip turite švilpti, o tada visi aptarinėsime tik rezultatą“, – kalbėjo 35 taškus pelnęs, tačiau tik 9 iš 28 metimų iš žaidimo pataikęs snaiperis.

J. Hardenas buvo nepatenkintas tuo, jam metant iš toli kai kurie „Warriors“ žaidėjai (Klay Thompsonas, Draymondas Greenas, Shaunas Livingstonas) sąmoningai šoka į priekį, taip padidindami riziką susižeisti atakuojančiam krepšininkui, nes jis gali nesėkmingai nusileisti ant besiginančio kojos. Panašioje situacijoje atsidūrė ir kitas „Rockets“ gynėjas Chrisas Paulas.

Savo ruožtu D. Greenas atmetė visas J. Hardeno spekuliacijas.

„Aš tiesiog ginuosi. Ir jeigu puolantis krepšininkas po metimo šoka į priekį visą metrą ir tik tada nusileidžia ant žemės, tai nėra mano problema. Manau, kad skųstis galima po kiekvienų rungtynių, kiekvieną kartą galime susėsti ir pradėti diskusijas, tačiau ne to čia susirinkome“, – aiškino D. Greenas.

Savo ruožtu „Rockets“ treneris Mike'as D' Antoni taip pat užsiminė, kad nėra patenkintas arbitrų darbu, bet nuo viešos kritikos susilaikė.

„Pabandysiu išlikti geru vaikinu, kadangi nenoriu mokėti pinigų, geriau jie atitektų labdarai, – turėdamas omenyje galimą NBA baudą už kritiką arbitrams, kalbėjo M. D' Antoni. – Mes tiesiog turime susitaikyti su tuo, kas vyksta aikštėje ir stengtis atlikti savo darbą kuo geriau, nes jokie skundai niekada nesuveikia ir nelabai turi prasmės.“

Tiesa, arbitrų darbu socialiniame tinkle „Twitter“ viešai suabejojo prancūzas Rudy Gobertas, kurio atstovaujamą Jutos „Jazz“ komandą praėjusią savaitę konferencijos ketvirtfinalyje eliminavo būtent „Rockets“ krepšininkai.

„Mano vaikinams šitaip gintis nebuvo leidžiama. O gal aš išprotėjau ir čia tiesiog prastas kameros kampas?“, – retoriškai klausė aukštaūgis.



Galima prisiminti, kad „Jazz“ J. Hardeną taip pat bandė stabdyti gana netradiciniais metodais – Ricky Rubio varžovų lyderį bandė stabdyti gindamasis iš nugaros arba šono. Tiesa, tokie sprendimai pasiteisino toli gražu ne visada, o „Jazz“ seriją pralaimėjo 1-4.