Ilgas derybas su Milvokio „Bucks“ ir Los Andželo „Lakers“ klubais vedęs gynėjas galiausiai pasirinko realiausią galimybę kovoti dėl NBA čempionų žiedų trejus metus iš eilės Rytų konferencijos nugalėtoja tapusios ekipos gretose.

Toks D. Rose‘o ir „Cavaliers“ sprendimas tik dar labiau pakurstė kalbas apie galimą įžaidėjo Kyrie Irvingo atsisveikinimą su Klivlando klubu.

Pirmuosius septynis savo karjeros sezonus 1988-ais metais gimęs krepšininkas praleido Čikagos „Bulls“ ekipoje, kuriai atstovaudamas 2011-ais metais buvo pripažintas Naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku.

Šį trofėjų D. Rose‘as iškovojo būdamas vos 22-ejų metų amžiaus ir iki šiandienos išlaiko jauniausio MVP titulą NBA istorijoje iškovojusio krepšininko vardą.
Derrickas Rose'as atsiima MVP titulą

Po septynerių „Bulls“ klube praleistų metų iš Čikagos miesto kilęs žaidėjas buvo išmainytas į Niujorko „Knicks“ gretas, kur pastarajame sezone vidutiniškai per rungtynes pasižymėjo 18 taškų, 3,8 atkovoto kamuolio ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Tarp visų bent 15 metimų iš žaidimo per vieną susitikimą vidutiniškai išmetusių lygos krepšininkų žemesnį rezultatyvumo vidurkį nei D. Rose‘as fiksavo tik Atlantos „Hawks“ įžaidėjas Dennisas Schroderis, rinkęs 17,9 taško rezultatyvumo vidurkį.

Nepaisant rezultatyviausio sezono nuo 2011-ais metais patirtos kelio traumos, buvusi NBA superžvaigždė šiųmetinėse pirmenybėse tritaškius metė vos 22 procentu taiklumu. Tai blogiausias toks skaičius įžaidėjo karjeroje.

Buvusio „Bulls“ simbolio atvykimas į Klivlandą sukėlė rimtas lygos analitikų abejones dėl galimo laisvuoju agentu tapusio Derono Williamso karjeros tęsinio „Cavaliers“ klube.

Pastaruosius trejus metus iki NBA superfinalo nukeliavusi organizacija šiandien savo gretose turi tris įžaidėjus – K. Irvingą, D. Rose‘ą ir veteraną Jose Calderoną.