Į Portlandą iš Floridos valstijos keliasi vidurio puolėjas Hassanas Whiteside‘as. Penkis sezonus Majamyje praleidęs aukštaūgis porą kartų įrašė savo pavardę lygos lyderių sąrašų viršūnėse: 2015-16 metų sezone Whiteside‘as pirmavo NBA pagal per rungtynes blokuojamus metimus (3,7), o 2016-17 metais – pagal atkovojamus kamuolius (14,1).

Pastarajame sezone 30 metų centras sužaidė 72 rungtynes, kuriose fiksavo 12,3 taško ir 11,3 atkovoto kamuolio vidurkius. Iš 72 susitikimų starto penkete Whiteside‘as pradėjo tik 53 – antroje sezono pusėje jį nukonkuravo antrą sezoną lygoje žaidęs Bamas Adebayo.

Šiame sezone 25,4 milijono JAV dolerių uždirbęs krepšininkas 2019-20 metų pirmenybėse susižers 27,1 milijono. Toks žingsnis leidžia Majamio klubui priartėti prie Jimmy Butlerio mainams reikalingos algų biudžeto sumos, o „Trail Blazers“ potencialiai galės išsibandyti aukštaūgį savo klube kol kojos lūžį gydysis bosnis Jusufas Nurkičius. Portlando sprendimas rodo, jog ekipa yra pasiruošusi atsisveikinti su laisvuoju agentu tapusiu Enesu Kanteriu.

Iš Oregono valstijos į Majamį vyksta krašto puolėjas Maurice‘as Harklessas ir aukštaūgis Meyersas Leonardas. Po 7,7 taško ir 4,5 atkovoto kamuolio rinkęs 26-erių metų Harklessas yra vertinamas dėl savo gynybinių sugebėjimų, o po 5,9 taško ir 3,8 kamuolio pridėjęs Leonardas – dėl gebėjimo pataikyti iš toli.

Meyersas Leonardas, Maurice'as Harklessas

Net 45 procentų taiklumu iš toli atakavęs aukštaūgis įspūdingiausią savo pasirodymą surengė atkrintamosisoe varžybose. Paskutinėse Vakarų konferencijos finalo serijos su „Golden State Warriors“ rungtynėse krepšininkas pasiekė absoliutų karjeros rekordą pelnydamas 30 taškų ir pataikydamas 12 iš 16 metimų iš žaidimo (5/8 trit.).

Abu žaidėjai artėjančiame sezone kartu uždirbs 22,8 milijono JAV dolerių, tad Majamio klubas po šių mainų sutaupys 4,3 milijono.