Aukščiausią šaukimo teisę turėjęs Orlando „Magic“ klubas kiek netikėtai prognozėms pasirinko Paolo Banchero. 19 metų Djuko universiteto žvaigždė turi JAV ir Italijos pilietybes i tapo antruoju aukščiausią šaukimą per visą istoriją naujokų biržoje gavusiu italu. 2006 metais tokio įvertinimo sulaukė Andrea Bargnani.

„Negaliu patikėti tuo, kas ką tik įvyko. Aš norėjau į NBA, tačiau, kad būsiu pasirinktas pirmuoju numeriu? Man tai didelė staigmena“, – kalbėjo P. Banchero, kai italą pirmąjį ant scenos pakvietė NBA komisaras Adamas Silveris.


Dar prieš NBA naujokų biržą buvo kalbama, kad „Magic“ yra pirmiausiai nusitaikęs į kitą naujoką Jabari Smithą ir būtent jis taps pirmuoju 2022 metų naujokų biržos šaukimu. Vis dėlto pastarąją tik trečiuoju šaukimu pakvietė Hjustono „Rockets“.


Daug potencialo turintis P. Banchero Djuko universitete vidutiniškai per rungtynes pelnė 17,2 taško, atkovojo 7,8 kamuolio ir atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo. Jis dvitaškius metė 47,8 proc. taiklumu, o nuo trijų taškų linijos atakavo 33,8 proc. taiklumu. Jis gali tapot Lietuvos rinktinėje debiutavusio Igno Brazdeikio komandos draugu, jei šis liks Orlando ekipoje.

Naujokų loterijoje aukštai vertintas J. Smithas antrąjį kvietimą užleido Chetui Holmgrenui. Gonzagos universiteto lyderis vilksis Oklahomos „Thunder“ marškinėlius.

Lenkijos ir JAV pilietybę turintis Jeremy Sochanas devintuoju šaukimu buvo pakviestas San Antonijo „Spurs“, prancūzas Ousmmane'as Diengas – 11-uoju šaukimu pakviestas Niujorko „Knicks“ ir išmainytas į Oklahomos „Thunder“, o dar vienas europietis serbas Nikola Jovičius – 27-uoju pakviestas į Majamio „Heat“.

TOP 10 NBA naujokų biržos kvietimai:

1.Orlando „Magic“Paolo Banchero
2.Oklahomos „Thunder“Chetas Holmgrenas
3.Hjustono „Rockets“Jabari Smithas
4.Sakramento „Kings“Keeganas Murray
5.Detroito „Pistons“Jadenas Ivey
6.Indianos „Pacers“Bennedictas Mathurinas
7.Portlando „Trail Blazers“Shaedonas Sharpe'as
8.Naujojo Orleano „Pelicans“Dysonas Danielsas
9.San Antonijo „Spurs“Jeremy Sochanas
10.Vašingtono „Wizards“Johnny Davisas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją