43-ejų metų buvęs krepšininkas už du su Los Andželo „Lakers“ komanda šio amžiaus pradžioje (2001 ir 2002 m.) laimėtus čempioniškus NBA papuošalus sugebėjo gauti daugiau nei ketvirtį milijono – iš viso net 253,534 tūkstančio JAV dolerių (po 126,767 tūkst. už kiekvieną).

Visą šią sumą ukrainietis paaukos sobombarduotų mokyklų ir vaikų sporto infrastruktūros atstatymui bei išlaikymui jau beveik pusmetį karo niokojamoje jo gimtojoje šalyje.

„Sportas yra puikus antidepresantas, o mūsų tikslas yra sugrąžinti džiaugsmą į Ukrainos vaikų gyvenimus“, – pakomentavo Stanislavas.

Savo pagalbą, įskaitant ir sporto inventoriaus siuntą į Ukrainą, buvusiam komandos vidurio puolėjui pasiūlė ir „Lakers“ organizacija. Be to, Los Andželo ekipos atstovai Slavai pažadėjo atsiųsti ir jo parduotų NBA aukso žiedų kopijas.

S. Medvedenka karo pradžioje ir pats nedvejodamas paėmė ginklą į rankas, kai stojo į teritorinės gynybos pajėgas Kijeve, kad apgintų savo šalį nuo agresorių iš Rusijos.

Ukrainiečiams atrėmus pirmuosius Rusijos agresorių kėslus buvęs S. Medvedenka gavo užduotis maisto tiekimo grandinėje, taip pat organizuoja labdaros akcijas, skirtas jaunimui, tarp jų – ir treniruočių stovyklas.

Jis viliasi, kad į tokias stovyklas Ukrainoje pavyks prisikviesti ir buvusį bendraklubį, tikrą NBA legendą Shaquille'ą O'Nealą.

Primename, kad 208 cm ūgio S. Medvedenka net 7-is sezonus vilkėjo „Lakers“ aprangą ir vieną sezoną – Atlantos „Hawks“.

Jis vidutiniškai per NBA rungtynes rinko po 5,3 taško ir atkovojo 2,8 kamuolio.

Beje, savo tarptautinę karjerą S. Medvedenka 1998-1999-aisiais pradėjo LKL čempionate, kuriame atstovavo Alytaus „Alitai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)