Daugelį jų itin nustebino reguliaraus sezono Vakarų konferencijos nugalėtojų Los Andželo „Lakers“ kapituliacija pirmose pusfinalio rungtynėse su Hjustono „Rockets“ – 97:112.

Didžiausią šoko efektą NBA pasaulyje sukėlė ne tai, kad tvirtais poros favortais laikomi kaliforniečiai suklupo, nors turėjo net penkias paras pasirengti naujai serijai, kai jų varžovai – tik vieną, o faktas, jog „Lakers“ nesugebėjo išnaudoti savo turimos milžiniškos ūgio persvaros po krepšiais.

Su dviem aukštaūgiais starto penkete – JaVale'u McGee (213 cm) ir Anthony Davisu (208 cm) – mačą pradėję Los Andželo atstovai, ant suolo dar turintys ir 211 cm kalną Dwightą Howardą, nieko nepešė prieš nusistovėjusią krepšinio tvarką laužančias „Raketas“, kurių aukščiausios antenos aikštėje buvo 196 cm ūgio P. J. Tuckeris ir 201 cm Robertas Covingtonas.

NBA revoliucionieriai ne tik nepralaimėjo kovos dėl atšokusių kamuolių (41:41), bet ir neleido dominuoti nei A. Davisui, nei LeBronui Jamesui, mėgstančiam taškus rinkti iš arti. Pastarasis per lemiamą ketvirtį apskritai nesukrapštė nė taško ir finišavo su 20 taškų ir net -15 rodikliu pagal pliuso/minuso statistiką, o AD – su 25 taškais, kas irgi yra mažiau nei jo sezono vidurkis.

Šį vaizdą išvydęs triskart NBA čempionas Draymondas Greenas iš „Golden State Warriors“ pasidalino skambiu pareiškimu viename socialinių tinklų.

„Visi dičkiai centrai, jei jūs nesate Joelis Embiidas, Karlas-Anthony Townsas ar Nikola Jokičius, dabar turėtumete iš visos širdies sirgti už „Lakers“, nes jei šią seriją laimės Hjustonas, jūsų vertė kris dar labiau“, – brūkštelėjo jis.

Komentaras sulaukė net keliasdešimt tūkstančių pritarimų, o į jį sureagavo ir vienas tikras NBA centras.

„Tu teisus, bet juk jūs, vaikinai, ir pradėjote šią madą. Auga jauni dideli vyrukai, tad mums viskas vienaip ar kitaip bus gerai“, – tikino pats dar neseniai su „Lakers“ priekine linija grūmęsis Portlando „Trail Blazers“ klubo aukštaūgis Jusufas Nurkičius.


Įdomu, kad „Rockets“ net nėra vienintelė sėkminga šio sezono NBA komanda, nesiremianti tradiciniu centru. Štai Bostono „Celtics“ centruoja su 203 cm ūgio vokiečiu Danieliu Theisu ir tik per stebuklą Rytų pusfinalio serijoje prieš dabartinius NBA čempionus Toronto „Raptors“ su tradiciniu vidurio puolėju Marcu Gasoliu šiuo metu nepirmauja rezultatu 3:1.

Akivaizdu, kad jei „Raketoms“ ar „Keltams“ šiemet NBA čempionate nužygiavus iki pat galo, jų pavyzdžiu pasektų ir daugiau lygos ekipų. Analogą jau matėme visai neseniai: „Warriors“ su Stephenu Curry ir Klay'umi Thompsono pradėjus tritaškių vajų juos po kurio laiko ėmė kopijuoti visos be išimties NBA komandos – tolimų metimų skaičiai kiekvieną sezoną muša vis naujus rekordus.

Ar dėl D. Greeno žodžių susirūpinti reikėtų ir NBA bokštams iš Lietuvos? Kuo universalesniu žaidėju stengiantis tapti 213 cm ūgio Jonas Valančiūnas jau seniai nebesistebi, jei treneris jo lemiamu metu nebeleidžia į aikštę ir remiasi žemu penketu, o 211 cm ūgio Domantui Saboniui reikia verkiant pagerinti ir pagausinti pataikymą iš toli – šį sezoną Domas įskraidindavo tik kas ketvirtą paleistą tritaškį (25 proc.), jų per mačą vidutiniškai išmesdamas tik po vieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)