Rezonanso sulaukęs epizodas užfiksuotas Jamesui Hardenui ypač sėkmingose rungtynėse tarp Hjustono „Rockets“ ir Jutos „Jazz“. J. Hardenas pelnė 47 taškus ir atvedė Hjustono ekipą į pergalę 102:97.

Įtemptose rungtynėse likus žaisti mažiau nei minutę J. Hardenas išprovokavo Ricky Rubio pražangą, tačiau tai padarė akivaizdžiai pažeisdamas žingsnių taisyklę.

Krepšininkas nemušdamas kamuolio tiesiog atsitraukė prie tritaškio linijos padarydamas keletą papildomų žingsnių, o tada prieš jį prasižengė Jutos komandai atstovaujantis ispanas.

Paradoksaliausia, kad teisėjas stovėjo vos už pusantro metro nuo įvykio vietos.

J. Hardenas pataikė du iš trijų baudų metimų ir suteikė savo komandai 5 taškų pranašumą (99:94), kuris rungtynėse ir tapo lemiamu.

„Ar tu matei šį epizodą? Ką tu galvoji pats?“, – norėdamas išvengti baudos už kritiką arbitrų atžvilgiu, po rungtynių žurnalisto perklausė R. Rubio. – Aš neatsakysiu nieko, bet manau, kad žmonės 100 procentų žino atsakymą“.

Apie šį epizodą klausimo sulaukė ir pats J. Hardenas. Gynėjas neneigė pažeidęs taisykles, tačiau nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Ir ką tu nori, kad aš pasakyčiau? Nori, kad save apskųsčiau?“, – nueidamas žurnalistui mestelėjo krepšininkas.

Socialiniuose tinkluose patalpintas epizodo vaizdo įrašas sulaukė daugybės komentarų.

Vien ESPN portalo įdėtas trumpas video per keletą valandų buvo peržiūrėtas daugiau nei 1 milijoną kartų, Shaquillui O'Nealui epizodą siūloma įtraukti į absurdiškų savaitės momentų penketuką „Shaqtin' A Fool“, NBA lygai – įvertinti aplaidų rungtynių arbitrų darbą.