Apčiuopiamą persvarą arenos šeimininkai susikrovė dar iki ilgosios pertraukos. Per pirmus du kėlinukus 19 taškų pelniusio Paulo Millsapo vedami Denverio krepšininkai nepajėgė sustabdyti Damiano Lillardo, tačiau visiškai neutralizavo kitus „Trail Blazers“ žaidėjus ir artėjant antro ketvirčio pabaigai atsiplėšė 20 taškų skirtumu.

Po ilgosios pertraukos svečiai iš Portlando nesugebėjo atkurti intrigos. Ketvirtojo kėlinuko viduryje vyriausiasis „Blazers“ treneris Terry Stottsas pripažino nesėkmę ir į aikštę įleido rezervinius komandos žaidėjus.

Svariausiai prie „Nuggets“ pergalės prisidėjo nuostabų žaidimą atkrintamosiose varžybose demonstruojantis Nikola Jokičius. Serbas ne tik pelnė 25 taškus, bet ir atkovojo 19 kamuolių, taip užfiksuodamas naują Denverio klubo rekordą.

Iki šiol daugiausiai kamuolių atkrintamųjų varžybų rungtynėse per visą „Nuggets“ istoriją atkovoti buvo pavykę Marcusui Camby ir Bisonui Dele (po 18).


Galinga aukštaūgio kova po krepšiais leido šeimininkams daugiau nei užtikrintai laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių – 62:44.

Dar vieną solidų pasirodymą surengė ir būsimasis Lietuvos rinktinės varžovas Pasaulio čempionato grupių etape Jamalas Murray. Kanados rinktinės įžaidėjas įžiebė šeimininkų spurtą antrame kėlinuke jo metu pelnydamas 11 taškų, o antroje rungtynių pusėje pasižymėjo įspūdingu dėjimu iš viršaus po netaiklaus Millsapo metimo.

Po pergalės „Nuggets“ atsidūrė per žingsnį nuo Vakarų konferencijos finalo, kuriame pastarąjį kartą Denverio krepšininkai rungtyniavo dar 2009-ais metais. Toje serijoje Carmelo Anthony, Alleno Iversono ir Lino Kleizos atstovautas klubas rezultatu 2:4 nusileido Los Andželo „Lakers“.

Svečiai iš Portlando varžovų arenoje niekaip nesugebėjo susiderinti taikiklių. Iš žaidimo „Trail Blazers“ atakavo vos 37, iš trijų taškų zonos – 28, o nuo baudų metimo linijos – tik 53 procentų tikslumu (16/30).

„Nuggets“: Nikola Jokičius 25 (19 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulas Millsapas 24, Jamalas Murray 18 (9 rez. perd.), Gary Harrisas 16, Malikas Beasley ir Willas Bartonas po 10 taškų.

„Trail Blazers“: Damianas Lillardas 22 (9/21 met., 2/9 trit.), Zachas Collinsas ir Rodney Hoodas po 14, C. J. McCollumas 12 taškų (5/16 met.).

Šeštosios serijos rungtynės Portlande vyks ankstyvą penktadienio rytą, 5 val. 30 min. Lietuvos laiku.