Atletiškasis aukštaūgis, kurio išskėstų rankų plotis siekia 225 cm, pasirašė naują 5-erių metų trukmės sutartį, vertą 90 mln. JAV dolerių.

Vikrus Rudy Goberto tipo centras puikiai tinka „Rockets“ komandos schemoms ir jos lyderiui Jamesui Hardenui, kuris su C. Capela itin dažnai suka derinį „du prieš du“.

Anksčiau panašų vaidmenį Hjustone atlikdavo lietuvis Donatas Motiejūnas. Nors jis nebuvo toks patikimas gynyboje, D-MO galėdavo pataikyti iš toli, atlikti kelis rezultatyvius perdavimus ir gerokai sėkmingiau realizuoti baudų metimus.

Tuo metu C. Capela šiuo aspektu nežiba: paskutinėse atkrintamosiose varžybose jis baudas metė vos 47 procentų taiklumu, o reguliarųjį NBA sezoną laimėję „Rockets“ galiausiai Vakarų konferencijos finale apmaudžiai 3:4 nusileido būsimiems čempionams „Golden State Warriors“.

C. Capela praktiškai visus savo taškus renka tik dėjimais iš viršaus arba atakomis iš po krepšio. Jis per susitikimą vidutiniškai rinko po 13,9 taško ir 10,8 atkovoto kamuolio.

Teksaso klubas šią vasarą jau pratęsė sutartį su įžaidėju Chrisu Paulu ir baigia suderinti paskutines sutarties detales su Carmelo Anthony.

Tiesa, „Raketos“ patyrė ir nuostolių: komandą paliko gynybos specialistai Trevoras Ariza bei Lucas Richardas Mbah a Moute.

„Hjustonas prarado du pagrindinius savo gynybos ramsčius, trečiuoju yra Clintas Capela. Prie šio sąrašo galime pridėti ir P. J. Tuckerį. Visi šie krepšininkai slėpė Jameso Hardeno ribotumą gynyboje. Visi žino, kad Jamesas gynyboje nėra aukščiausio lygio žaidėjas.

O jei atvyks Carmelo, Hjustonas turės dar vieną krepšininką, kurį taip pat reikės slėpti gynyboje. Kas bus, jei komandoje bus toks disbalansas? Manau, jog „Rockets“ šiemet žengė didelį žingsnį atgal. Kol kas nepratęstas ir Capelos kontraktas, o jo netektis taptų tikra katastrofa“, – prieš dešimt dienų viešėdamas DELFI TV Gyvai studijoje teigė D. Motiejūnas.