Nugalėtojams Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas pelnė atitinkamai 25 ir 22 tašku, o pastarasis dar atkovojo 12 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

„Heat“ ir savo aikštėje niekaip nesugebėjo suderinti taikiklio – metė 32 proc. taiklumu, kai rungtynėse Bostone prieš tai pataikymo proc. buvo vos aukštesnis – 33 proc. Majamio ekipa pataikė tik 7 tritaškius iš 45.

Jei kitose rungtynėse laimėtų „Celtics“, jie galėtų pasigirti ir naujus vardus gavusiais trofėjais – Bobo Cousy taurė Rytų konferencijos čempionams ir Larry Birdo pirzas Rytų konferencijos finalo MVP.

Dvikovos lūžis įvyko trečiajame kėlinyje, kai „Celtics“ spurtavo 24:2 ir išsiveržė į priekį 83:60. Prieš spurtą Bostono ekipa pirmavo vos tašku – 59:58.

„Celtics“ nebuvo didžiajame NBA finale nuo 2010 metų. Per tą laiką Bostono komanda keturis kartus buvo NBA Rytų konferencijos finale, tačiau ten dukart pralaimėjo „Heat“ ir dukart – Klivlando „Cavaliers“ su tuomet šios ekipos marškinėlius vilkėjusiu LeBronu Jamesu.

Celtics“: Jaylenas Brownas 25, Jaysonas Tatumas 22 (12 atk.k.), Alas Horfordas 16, Derrickas White'as 14.

Heat“: Bam Adebayo 18 (10 atk.k.), Gabe'as Vincentas 15, Jimmy Butleris 13, Duncanas Robinsonas 11.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją