Chaosas greta krepšio kilo dar pirmajame kėlinyje, o jo kaltininku tapo buvęs ilgametis „Knicks“ žaidėjas (1988-1998), NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse 1994-aisiais dalyvavęs Charlesas Oakley.

Pasipiktinęs prastu pastarųjų metų Niujorko ekipos žaidimu, buvęs krepšininkas ėmė laidyti pašaipas dabartinio „Knicks“ savininko Jameso Dolano atžvilgiu, o paprašytas nurimti, tik dar labiau įsišėlo.

Nepaklausęs Philo Jacksono raginimų nuleisti garą, 203 cm ūgio Ch. Oakley susikibo su arenos apsauga – stūmė vieną iš darbuotojų. Stebint krepšininkams, amerikietis buvo areštuotas ir galų gale išvesdintas iš arenos. Tempiamas lauk Ch. Oakley rėkė, jog „nieko nepadarė“, tačiau policijos komisariate jam pateikti kaltinimai dėl chuliganizmo ir riaušių kėlimo.

Pranešama, kad vienu geriausiu kovotojų dėl kamuolių NBA istorijoje (per karjerą – 12 205) laikomas Ch. Oakley nenurimo ir vesdinamas iš arenos, sužeidė tris darbuotojus, pratęsė konfliktą ir su policija.

Netrukus po incidento „Knicks“ klubas išplatino viešą pareiškimą dėl susiklosčiusios situacijos.

„Ch. Oakley šį kartą atvykęs į areną elgėsi visiškai netinkamai ir piktybiškai. Jis buvo išvarytas ir šiuo metu yra Niujorko policijos departamento darbuotojų priežiūroje. Jis buvo puikus „Knicks“ žaidėjas, manome, kad šiuo metu jam reikia pagalbos“, – tvirtino klubas savo pareiškime.

53-ejų Ch. Oakley aštria kritika dabartiniam „Knicks“ vadovui pasižymėjo dar sezono pradžioje, kuomet viešai tvirtino, kad A. Dolanas apie krepšinį nenusimano visiškai nieko, teigė norintis pabendrauti su juo asmeniškai tačiau „audiencijos niekaip nesulaukiantis“.

Chaosu paženklintose rungtynėse M. Kuzminskui nesisekė. Ant parketo lietuvis šį kartą praleido
20 min., tačiau pelnė tik 4 taškus ir krepšį atakavo labai netaikliai. Tikslą pasiekė 2 iš 3 lietuvio dvitaškiai, tačiau visi 5 tolimi metimai skriejo pro šalį – tai blogiausias rezultatas visoje „Knicks“ komandoje.

Taip pat Mindaugas atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 kartus suklydo ir 2 kartus prasižengė.

„Knicks“ gretose rezultatyviausiai žaidė lyderių duetas – Carmelo Anthony ir Kristapas Porzingis, atitinkamai pelnė 28 ir 27 taškus, tačiau kartu sudėjus tikslą pasiekė vos daugiau nei pusė amerikiečio ir latvio metimų iš žaidimo (20 iš 39).

K. Porzingis pataikė 6 iš 12 dvitaškių ir 4 iš 7 tritaškių, o C. Anthony – 7 iš 13 dvitaškių ir 3 iš 7 tritaškių.

„Clippers“ gretose sėkmingiausiai šį kartą žaidė Blake'as Griffinas, pelnęs 32 taškus. 28 taškus prie pergalės pridėjo DeAndre Jordanas.

Įtemptoje mačo pabaigoje likus žaisti 1 min. 20 sek. rezultatas dar buvo lygus (111:111), tačiau tuomet tritaškį pataikė svečių veteranas Jamalas Crawfordas, Derricko Rose'o metimą blokavo D. Jordanas, pats ir įtvirtinęs svečių pergalę taikliu metimu iš po krepšio.

„Knicks“ tai buvo jau trečias pralaimėjimas iš eilės ir septintas per pastarąsias 10 rungtynių.


„Knicks“:
Carmelo Anthony 28, Kristapas Porzingis 27, Derrickas Rose'as 20 (8 rez. perd.), Kyle'as O'Quinnas 18 taškų.

„Clippers“: Blake'as Griffinas 32 (11/23 met., 8 atk. kam.), DeAndre Jordanas 28 (15 atk. kam.), Jamalas Crawfordas 20, J.J. Redickas 18 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)