Šią vasarą visą NBA žemėlapį sprendimu persikelti į Vakarų konferenciją sujaukęs LeBronas sugebėjo grąžinti „Lakers“ klubui tokį pasaulio dėmesį, kokio organizacija nematė nuo Kobe Bryanto laikų.

Pastarąjį kartą su „Juodąja Mamba“ atkrintamosiose varžybose žaidęs klubas išgyvena ilgiausią krizę savo istorijoje. Tarp aštuonių stipriausių konferencijos komandų „Lakers“ nepateko jau penkerius metus iš eilės. Iki šios sausros starto 1948-ais metais įkurta komanda atkrintamosiose nedalyvavo tik penkis kartus per visą savo egzistavimo laikotarpį.

Paklaustas, ar pirmąjį jo sezoną legendiniame Los Andželo klube sėkmingu paverstų tik iškovotas NBA čempiono titulas, pastaruosiuose aštuoniuose superfinaluose žaidęs Jamesas žodžius rinkosi atsargiai:

„Aš tuo netikiu. Netikiu, jog vieninteliu sėkmės rodikliu gali tapti tik čempionų titulas. Titulas yra tik vienas, jo nepasiekimas nereiškia, kad sezonas buvo prastas.

Akivaizdu, jog mes turime keletą ilgiau klube rungtyniaujančių žaidėjų, bet esame naujai susibūrusi komanda, tad dar turėsime apsitrinti ir įprasti vienas prie kito. Bus gerų akimirkų, bus blogų akimirkų, taip visada būna su naujomis sudėtimis. Bet jei mes susitelksime į šį procesą, nenustosime aukotis vieni dėl kitų ir neapleisime savo ryžto, visa kita išsispręs savaime“.

Šio tarpsezonio metu LeBrono atvykimas į Angelų miestą netapo vienintele „Lakers“ sudėties komplektacijos naujiena. Magico Johnsono ir Robo Pelinkos vadovaujamas klubas pasipildė net septyniais garantuotus kontraktus turinčiais krepšininkais – Jamesu, Lance'u Stephensonu, Rajonu Rondo, JaVale'u McGee, Michaelu Beasley, Moritzu Wagneriu ir Sviatoslavu Mykhailiuku.

Moritzas Wagneris

Atmetus šių metų naujokų biržoje pasirinktus vokietį bei ukrainietį, komandą papildę krepšininkai sudarys esminį Los Andželo klubo veteranų branduolį. Be išvardintųjų žaidėjų didesnę nei dviejų sezonų NBA patirtį komandoje turi tik atakuojantis gynėjas Kentavious Caldwell-Pope'as.

Realistiškai artėjančio sezono galimybes įvertinęs LeBronas kiek atvėsino „Lakers“ sirgalių viltis jau šiais metais mesti iššūkį „Golden State Warriors“ dominavimui. Penkis praėjusio sezono Visų žvaigždžių rungtynių krepšininkus savo gretose turintis Ouklando klubas sulaukė pagarbių Karaliaus Jameso komentarų.

„Mes esame labai toli nuo „Golden State“. Jie gali tęsti tai, ką jau yra pradėję, iškart nuo treniruočių stovyklos. Mes savo darbą pradėsime nuo nulio, tad esame tikrai toli nuo jų. Negalime rūpintis tuo, ką šiuo metu daro „Warriors“.

Jie yra čempionai, ir jie žaidžia kartu jau ne vienerius metus. Tad atidėkime šią temą į šalį. Galime susikaupti tik ties tuo, ką galime padaryti, kad „Lakers“ su kiekviena diena judėtų pirmyn. Tikėkimės, jog vieną dieną atsidursime toje situacijoje, kurioje galėsime kovoti dėl titulo taip, kaip „Warriors“ tą daro pastaruosius kelis sezonus.

Mano lūkesčiai – tobulėti su kiekviena diena. Nesitikiu nieko daugiau. Privalai dirbti dėl to, ko nori, negali nieko tikėtis. Man visa tai yra proceso dalis“.