Visą savo karjerą Toronto klube praleidęs JV tapo pagrindine Marco Gasolio mainų sudedamąja dalimi. Kartu su Jonu į Memfį „Raptors“ siunčia Deloną Wrightą, C. J. Milesą ir 2024-ųjų metų naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

Per šešis su puse Kanadoje sužaistų sezonų Valančiūnas spėjo įrašyti savo pavardę į visų laikų „Raptors“ statistinių lyderių sąrašus. Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas tarp daugiausiai rungtynių Toronto klube sužaidusių krepšininkų liko šeštas (470), ketvirtas tarp daugiausiai dvitaškių pataikiusių žaidėjų (2,129), antras pagal atkovotus kamuolius (3,961) ir septintas pagal pelnytus taškus (5,524).

Šią vasarą JV turės galimybę apsipsręsti dėl savo ateities. Žaidėjo teisę pratęsti sutartį turintis aukštaūgis galės ja pasinaudojęs uždirbti 17,6 milijono JAV dolerių 2019-20 metų sezone arba nepasinaudoti šia galimybe ir tapti neapribotu laisvuoju agentu.

2018-19 metų pirmenybėse iki patirtos traumos 30 rungtynių sužaidęs lietuvis jose fiksavo 12,8 taško ir 7,2 atkovoto kamuolio vidurkius, o iš žaidimo atakavo aukščiausiu savo karjeroje 58 procentų taiklumu.

Į Torontą atvykstantis Gasolis kaip ir Valančiūnas visą savo karjerą praleido šiandien paliekamame klube. 34-erių metų ispanas Memfyje rungtyniavo daugiau nei dešimtmetį, per kurį tapo rezultatyviausiu visų laikų „Grizzlies“ krepšininku.

Šių metų pirmenybėse jaunesnysis Gasolis rinko po 15,7 taško, 8,6 atkovoto kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.