„Savo paskutinį sezoną žaisiu kartu su savo sūnumi, – „The Athletic“ savaitgalį sakė NBA „visų žvaigždžių“ rungtynėse su „Team LeBron“ komanda penktus metus iš eilės triumfavęs jos kapitonas. – Kur bus Bronny, ten būsiu ir aš. Ir čia nėra kalbos apie pinigus.“

17-metis LeBronas Raymone'as Jamesas Jr., kitaip vadinamas Bronny, yra vyriausias iš dviejų L. Jameso sūnų. Jis žaidžia įžaidėjo pozicijoje „Sierra Canyon“ mokykloje Kalifornijoje ir galėtų pagal dabartines taisykles 2024 metais įšokti į NBA traukinį.

„Padarysiu viską, kad metus žaisčiau kartu su savo sūnumi“, – teigė L. Jamesas, kuriam tuo metu bus 39-eri metai.

Galbūt stebėtis ar juoktis čia nevertėtų, nes 18-a kartų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavęs L. Jamesas būdamas 37-erių metų amžiaus renka įspūdingą statistiką – vidutiniškai per rungtynes pelno 29,1 taško, atkovoja 7,9 kamuolio ir atlieka 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

Veikiausiai ir po dvejų metų „Lakers“ žvaigždė turės parako statinėje.

Tai reiškia, kad komanda, kuriai atstovaus L. Jamesas, neabejotinai taps rimta kandidate žaisti atkrintamosiose varžybose, o Bronny Jamesas – geidžiamiausiu žaidėju NBA naujokų biržoje. Prie talentingo krepšininko laimingoji komanda gautų ir priedą – vieną geriausių visų laikų NBA krepšininkų.

Gali būti, kad 2023-2024 metų sezonui dvigubo Jameso medžioklę pradės kelios komandos, veikiausiai net nesukdamas galvos dėl to, kokio biudžeto tai gali pareikalauti.

Vienas iš realiausių kandidatų tokiam pirkiniui – Klivlando „Cavaliers“ klubas.

Savo gimtinėje – gimė 50 km nuo Akrono – L. Jamesas žaidė nuo 2003 iki 2010 metų, o vėliau sugrįžęs rungtyniavo nuo 2014 iki 2018 metų. Klivlandui jis padovanojo ir NBA aukso žiedus.

„Durys atviros. Negaliu pasakyti dabar, kad grįšiu ir žaisiu čia, nes dar nežinau, kas laukia ateityje“, – į visas prognozes dar mojo ranka L. Jamesas.

Dvejų metų 85 mln. sutartį su „Lakers“ turintis L. Jamesas veikiausiai liks Los Andžele dar sezoną, kad 2024 metais būtų atviras visiems įmanomiems variantams.

Lieka klausimas, kiek komandos yra linkusios mokėti ir aukotis dėl sandėrio su L. Jamesu ir kaip anksti jos apsispręs siekti Bronny pasikviesti NBA naujokų biržoje.

Bronny JAV žiniasklaidoje įvardijamas kaip epizodinių vaidmenų žaidėjas, kuris panašiai bus vertinamas ir NBA lygoje, jei į ją pateks.

Šiuo metu ESPN vertinimu Bronny pagal pajėgumą savo amžiaus grupėje JAV yra 43-ioje vietoje ir veikiausiai patektų į antrąjį NBA naujokų biržos ratą.

Savo ruožtu L. Jamesas, nevertinant jo fizinių galimybių po dvejų metų, suteiktų komandai galimybę pasinaudoti ir jo prekės ženklu, ir susidomėjimu.

Žinutė, kurią L. Jamesas savaitgalį išsakė, gana aiški: jei jūs manęs norite, paimkite Bronny.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)