Trečiosiose rungtynėse „Heat“ įveikė Los Andželo „Lakers“ 115:104 (26:23, 32:31, 27:26, 30:24) ir sušvelnino finalo serijos santykį iki 1-2.

Majamio krepšininkai laimėjo visus keturis kėlinius, nors žaidimas buvo labiau banguotas.

Eriko Spoelstros auklėtiniai tris sykius buvo atitrūkę dviženkle persvara, bet „Lakers“ kiekvienu atveju reaguodavo ir pasivydavo varžovus. Vis dėlto ketvirtame ketvirtyje „Heat“ suduotas smūgis buvo mirtinas.

O smūgiavo J. Butleris – puolėjas pelnė 40 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Jimmy Butleris rungtynėse su "Lakers"

31-erių amerikietis puolė itin efektyviai: jis nemetė nė vieno tritaškio, užtat pataikė 14 dvitaškių iš 20 (70 proc.) ir 12 baudų metimų iš 14 (86 proc.).

J. Butleris taip pat perėmė 2 kamuolius ir blokavo 2 varžovų metimus.


„Heat“ lyderis tapo tik trečiuoju krepšininku, NBA finale sugebėjusiu surinkti trigubą dublį pelnant bent 40 taškų. 1969 metais tai padarė Jerry Westas, 2015-aisiais – LeBronas Jamesas.

Skaičiuojant taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų sumą, J. Butleris pirmasis NBA finalo rungtynėse pranoko L. Jamesą – iki šiol nei priešininkams, nei komandos draugams tokie skaičiai būdavo neįkandami.

„Lakers“ superžvaigždė atsakė 25 taškais, 10 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyviais perdavimais. Jis taip pat suklydo net 8 kartus.

Ne taip rezultatyviai kaip būdavo įprasta įsibėgėjus atkrintamosioms varžyboms žaidė Anthony Davisas – vidurio puolėjas tenkinosi 15 taškų ir 5 sugriebtais atšokusiais kamuoliais.

„Heat“ toliau vertėsi be traumas patyrusių starto penketo žaidėjų Gorano Dragičiaus ir Bamo Adebayo.

„Lakers“ pirmąsias dvejas serijos rungtynes laimėjo 116:98 ir 124:114. Ketvirtasis susitikimas laukia naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku.


„Heat“: Jimmy Butleris 40, Tyleris Herro ir Kelly Olynykas – po 17, Duncanas Robinsonas 13, Jae Crowderis 12 (8 atk. kam.).

„Lakers“: LeBronas Jamesas 25, Kyle'as Kuzma ir Markieffas Morrisas – po 19, Anthony Davisas 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)