Slogiai startavę, bet po pertraukos iniciatyvą perėmę Luke'o Waltono auklėtiniai įveikė „Golden State Warriors“ krepšininkus 119:105 (29:38, 25:29, 32:16, 33:22).

„Lakers“ naujokas L. Jamesas nebuvo registruotas ir ilsėjosi ant suolelio, o taip pat nežaidė ir Joshas Hartas, Rajonas Rondo bei Brandonas Ingramas.

Nors ir nerungtyniavo, L. Jamesas buvo pastebimas. Prieš rungtynes jis šiltai ir emocingai kalbėjosi su varžovų puolėju Draymondu Greenu, o mačo metu nuolat patarinėjo savo bendraklubiams.

Itin daug dėmesio „Karalius“ skyrė Sviatoslavui Mikhailiukui. „Lakers“ žvaigždė pertraukėlių metu pasikviesdavo ukrainietį prie savęs ir dalino jam patarimus.

Patarimai davė naudos. Šių metų NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pasirinktas snaiperis buvo rezultatyviausias Los Andželo klubo žaidėjas ir pagrindinis pergalės kalvis.

S. Mikhailiukas per 32 minutes pelnė 22 taškus (6/13 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sužavėjo krepšinio apžvalgininkus.

Jaunojo puolėjo sėkmingi epizodai puolime itin džiugino ir L. Jamesą, kuris kamerų ne kartą buvo užfiksuotas plačiai besišypsantis.

Ukrainiečiui draugiškame mače neprilygo nė vienas „Warriors“ žvaigždyno atstovas – Klay Thompsonas surinko 21, Stephenas Curry 16, o D. Greenas – viso labo 1 tašką.

„Warriors“ šiame susitikime vertėsi be Kevino Duranto.

Pastaruosius du sezonus NBA pirmenybes laimėjusi Oklando ekipa iš penkių šį rudenį žaistų draugiškų susitikimų laimėjo vos vieną.

21 metų 199 cm ūgio S. Mikhailiukas pastaruosius ketverius metus gynė Kanzaso universiteto garbę.

Analitikai spėja, jog artėjantį sezoną ukrainietis turėtų būti vienu patikimiausių „Lakers“ ekipos snaiperių.