„Heat“ dar pirmame kėlinyje dar pirmavo 13 taškų persvara, tačiau „Lakers“ antrojo kėlinio viduryje perlaužė rungtynių eigą sau naudingą linkme ir ėmė sparčiai didinti savo pranašumą. Didžiausias skirtumas tarp komandų buvo net 32 taškai.

Didžiausi pergalės kalviai – L. Jamesas ir Anthony Davisas, kurie kartu Los Andželo ekipai pelnė 59 taškus.

„Lakers“ į NBA finalą grįžo pirmą kartą po 10 metų ir pasiuntė laibai aiškią žinutę. „Mes puikiai susitvarkėme abejose aikštės pusėse“, – patenkintas kalbėjo A. Davisas.

„Heat“ lyderis Jimmy Butleris kovojo su patemta čiurna ir pelnė Majamio ekipai 23 taškus. Jo komandos draugas Goranas Dragičius įpusėjus dvikovai paliko aikštę dėl kairės kojos traumos, o vidurio puolėjas Bamas Adebayo turėjo sėstis ant atsarginių žaidėjų suolo trečiame kėlinyje dėl skaudančio peties.

Anthony Davisas pirmose NBA finalo rungtynėse

„Lakers“ krepšininkai aikštėje darė tai, ką norėjo. Jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 54:36, pirmavo daugiausiai 32 taškais, pataikė net 15 tritaškių. Orlando „burbule“ iš 22 komandų pagal tritaškių pataikymą iki šiol „Lakers“ rikiavosi 21-oje vietoje – tritaškius pataikė vos 33,6 proc. taiklumu.

Tik pirmosios 6 minutės Majamio komandai dar teikė vilties, kai po spurto 13:0 išsiveržė į priekį 23:10. Tačiau visą kitą rungtynių laiką aikštėje sąlygas diktavo Los Andželo ekipa.

L. Jamesas tvirtino naujus įrašus NBA finalų rekordų knygoje. Jis tapo septintuoju žaidėju, pasirodžiusiu 50-yje NBA finalo rungtynių ir gali pakilti į trečiosios, jei ši serija tęsis iki 7 dvikovų. Taip pat Karalius Jamesas aplenkė Michaelą Jordaną ir George'ą Mikaną, įsitvirtindamas 5-oje vietoje pagal finaluose pataikytus baudų metimus.

Kitas finalo serijos rungtynes komandos žais penktadienį.

Lakers“: Anthony Davisas 34 (9 atk.k.), LeBronas Jamesas 25 (13 atk.k., 9 rez.p.), Kentavious Caldell-Pope'as 13, Danny Greenas 11, Alexas Varuso 10.

Heat“: Jimmy Butleris 23, Tyleris Herro 14, Jae Crowderis 12.

pildoma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)