Svečių komanda šiąnakt žaidė jau septintąsias išvykoje paeiliui žaistas rungtynes, į kurias atvyko turėdama galimybę užfiksuoti geriausią tokios serijos rezultatą klubo istorijoje. Portlando ekipa iki išvykos į Memfį buvo iškovojusi penkias pergales, o vienintelę nesėkmę patyrusi Toronte, kur „Raptors“ pergalę išplėšė Kawhi Leonardo dvitaškis.

Galingą sportinę formą demonstruojantys „Trail Blazers“ susitikimą pradėjo uraganiniu puolimu ir jau pirmame kėlinuke atitrūko net 16 taškų skirtumu. Memfio komandai šiame kėlinuke Jonas Valančiūnas pelnė tik 2, o įžaidėjas Mike‘as Conley – nė vieno taško.

Grizliai savo varžovus į nagus pačiupo antrame ketvirtyje. Po slogaus starto atsigavę komandos lyderiai ėmėsi tempti Memfio puolimą – Conley iki ilgosios pertraukos surinko 16 taškų, o Jusufą Nurkičių dėl ankstyvų pražangų ant suolo pasiuntęs JV pradžiugino „Grizzlies“ gerbėjus taikliu tritaškiu metimu. Pirmąją susitikimo dalį užbaigė itin sudėtingas taiklus Delono Wrighto metimas su sirena.

Visą susitikimą Portlando krepšininkus vijęsi šeimininkai ketvirto kėlinuko viduryje pagaliau sugebėjo išlyginti rezultatą. Į taiklius „Trail Blazers“ lyderio Damiano Lillardo ir C. J. McCollumo metimus užtikrintais dvitaškiais atsakė Valančiūnas, po kurio pastatytos užtvaros tritaškį pataikęs C. J. Milesas pirmąsyk išvedė į priekį Memfio klubą – 101:100.

Likusi susitikimo dalis tapo tikru Conley šou. Ketvirčio pradžioje čiurną pasisukęs gynėjas paliko aikštę, tačiau po kiek laiko grįžo į kovą ir pasiekė naują karjeros rekordą, pelnydamas 40 taškų. Įspūdingiausiu jo pasirodymu epizodu tapo lemiamomis minutėmis pataikytas tritaškis su varžovo pražanga.

Vos 21 minutę aikštėje praleidęs Valančiūnas šiąnakt ir vėl pademonstravo pavydėtiną efektyvumą, per šį laiką pelnydamas 17 taškų (6/7 met., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovodamas ir prarasdamas po 2 kamuolius bei blokuodamas vieną Nurkičiaus metimą.

Ketvirtame kėlinuke po vienos iš Jono baudos aikštelėje laimėtų dvikovų prieš vos 6 taškus sukrapščiusį Nurkičių „Grizzlies“ komentatorių duetas Pete‘as Pranica ir Brevinas Knightas savo emocijas išliejo susižavėjimo kupinais lietuviškais šūksniais: „jėga!“.

Karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojo ir kartu su JV į Memfį iš Toronto atvykęs Wrightas. Per pastarąsias dvejas rungtynes gynėjas vidutiniškai renka po 21 tašką.

Net 16 taškų deficitą panaikinę Memfio krepšininkai pakartojo geriausią tokio pobūdžio šio sezono rezultatą ir antrą kartą šių metų pirmenybėse sugebėjo įveikti varžovus iš Portlando.


„Grizzlies“: Mike‘as Conley 40 (12/18 met., 6/7 trit., 10/15 baud.), Delonas Wrightas 25 (9/13 met.), Jonas Valančiūnas 17, Avery Bradley 14, C. J. Milesas 12, Joakimas Noah 9 taškai (10 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Trail Blazers“: C. J. McCollumas 27 (9/13 met.), Damianas Lillardas 24 (8 rez. perd.), Maurice‘as Harklessas 20, Enesas Kanteris 11 taškų.

Artimiausias rungtynes Memfio klubas naktį iš penktadienio į šeštadienį namuose žais su Jutos „Jazz“ ekipa.