Nors ketvirtą kartą NBA čempionu tapęs L. Jamesas niekada neaplenks B. Russello pagal iškovotus aukso žiedus (11) ir turės rimtų reikalų vydamasis šešis Superfinalo MVP titulus savo kraityje turintį Michaelą Jordaną, 35-erių metų „Lakers“ žvaigždė jau 17 sezonų išlaiko tiesiog žvėrišką sportinę formą ir toliau įspūdingai dominuoja lygoje.

Per pergalingą 2020-ųjų finalo seriją LeBronas vidutiniškai rinko po beveik 30 taškų, kone 12 atkovotų kamuolių ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Nepaisant to, kad Karalius, kuriam po poros mėnesių stuktels jau 36-eri, yra vyriausias „Lakers“ žaidėjas, jis demonstravo tokį efektyvų ir efektingą žaidimą, kad vienbalsiai buvo išrinktas Superfinalo MVP.

Su tokiu verdiktu sutinka ir „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ viešėjęs buvęs ilgametis NBA žaidėjas Linas Kleiza, kuriam pačiam ne kartą yra tekę susidurti akis į akį su Jo Didenybe.

„MVP ir aš duočiau LeBronui. Vis tiek viskas sukasi apie jį. L. Jamesas laiko tą komandą iš visų pusių. Jis sugeba suvaldyti ir Dwightą Howardą, ir JaVale'ą McGee, ir J. R. Smithą – žaidėjus, kurie visur kitur turi daug problemų, nes jie supranta, kad už Karalių didesni nebus. Todėl komanda, kuri kitur galbūt neveiktų, Los Andžele puikiai sudera, nes ten yra LeBronas. Vien dėl to jis vertas MVP prizo“, – nukėlė savo kepurę prieš L. Jamesą pats NBA ne vieną sezoną žibėjęs Linas Kleiza.

Paklaustas, kokį įspūdį jam pačiam paliko susidūrimai aikštėse su LeBronu, L. Kleiza neslėpė savo susižavėjimo.

„Man prieš jį teko žaisti nuo pradžių, kai jis dar buvo jaunas žaidėjas. Tada jis dar nebuvo toks savimi pasitikintis metikas, todėl galėdavai šiek tiek atsitraukti nuo jo, kad jis mestų iš toliau.

Su savo 206 cm ūgio ir 113 kg svorio jis yra įspūdingas atletas, turintis didžiulį krepšinio IQ. Dar ir dabar jis labai atletiškas, o koks buvo pradžioje! Aš manau, kad jis yra atletiškiausias žmogus pasaulyje, kad ir iš kokios sporto šakos rinktumėmės. Tokio sudėjimo, šuolio, sprogstamos jėgos ir įgūdžių... mano manymu, daugiau tokio žaidėjo nebuvo niekada ir dar neaišku, kada toks bus. Baisiausia tai, kad nepanašu, jog jis lėtėtų“, – stebėjosi LK.

Nors šių metų NBA Superfinale kovojo ryškiausia lygos žvaigždė ir populiariausia komanda, jo žiūrimumas pramušė dugną: trečiasis serijos mačas prie TV ekranų JAV pritraukė net 13 kartų mažesnę auditoriją nei šeštasis 1998-ųjų mūšis tarp Jutos „Jazz“ ir „Bulls“.

L. Kleiza tai aiškina ne tik pandemine pasaulio aplinka ir kartais per dažnu žaidėjų politikavimu, bet ir pasikeitusiu pačiu krepšiniu.

„Dabar tas žaidimas labai labai orientuotas į puolimą ir taškų darymą. Reikia sugrąžinti fiziškumą ir taisykles, kai gindamasis galėdavai varžovą priliesti ranka. Aišku, amerikiečių publika mėgsta tą greitį ir rezultatyvumą, bet anksčiau serijos būdavo įdomesnės.

Kažkada čia žiūrėjau įrašą, kai atkrintamosiose kovėsi Detroitas su Indiana. Tada rezultatai būdavo ne tokie kaip dabar, svyruodavo tarp 70 ir 80 taškų, vyravo kietas krepšinis. O šiais laikais rezultatai – 160:150. Vienas žaidėjas 60 taškų įmeta, kitas – 60. Seniau taip nebūdavo.

JAV vis tiek pats populiariausias sportas yra amerikietiškas futbolas, o ten verda žiauri kova, žaidėjai kalasi vienas su kitu. Krepšinyje irgi manau, kad sirgaliai pasiilgsta to“, – spėjo Linas.

Primename, kad galingu trigubu dubliu (28 taškai, 14 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų) sezoną uždaręs L. Jamesas tapo daugiausiai atkrintamųjų rungtynių (260) sužaidusiu visų laikų NBA krepšininku, o lemiamame susitikime iš Majamio „Heat“ paliko šlapią vietą – trečiame kėlinyje komandas skyrė net 36 taškai (82:46).

Per 17 lygoje praleistų sezonų LeBronas serijoje dėl titulo kovėsi jau 10-ąjį kartą. Tiesa, tiek jo pergalių NBA Superfinaluose (22 iš 55), tiek ir triumfų juose (4 iš 10) statistika tesiekia 40 procentų. Palyginti, Čikagos „Bulls“ legendos M. Jordano rodikliai čia gerokai įspūdingesni – atitinkamai 24 iš 35 (69 proc.) ir 6 iš 6 (100 proc.).

LeBrono Jameso statistika

Karalius NBA čempiono titulą iškovojo jau su trečia skirtinga komanda: prieš tai jis dukart nugalėjo su „Heat“ klubu (2012 ir 2013 m.) ir sykį su Klivlando „Cavaliers“ (2016 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)