Steve‘o Kerro auklėtiniai pranašesni buvo ir varžovų arenoje, kur pasiekė pergalę 109:100 (25:22, 23:25, 30:21, 31:32).

Kol kas šioje serijoje besivejančių vaidmens niekaip neatsikratantiems Teksaso krepšininkams perimti iniciatyvą trumpam buvo pavykę antrame kėlinyje. Šeimininkai pirmavo 9 taškų skirtumu, tačiau „Warriors“ jį panaikino vos per kelias minutes, o po didžiosios pertraukos jau patys buvo nutolę 14 taškų atstumu.

Paskutiniame ketvirtyje Jasono Kiddo auklėtiniai pamėgino kibti į atlapus, spurtavo 11:2 ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę iki finalinės sirenos priartėjo iki 99:104.

„Mavericks“ atšaldė Jordano Poole‘o tritaškis ir Stepheno Curry prasiveržimas.

Pastarasis pataikė 5 iš 10 tolimų metimų ir vėl buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose, surinkęs 31 tašką bei 11 rezultatyvių perdavimų.


27 taškus ir 11 atkovotų kamuolių pridėjo Andrew Wigginsas, ketvirtame kėlinyje sukūręs efektingiausią – o kartu ir kontroversiškiausią – mačo epizodą. Atsispyręs abiem kojomis likus kone 3 metrams iki krepšio puolėjas perskriejo priešininkų lyderį Luka Dončičių ir įkrovė kamuolį slovėnui per galvą.

Teisėjai iš pradžių įžvelgė pražangą puolime, užfiksavę A. Wigginso smūgį alkūne varžovui į veidą, bet po vaizdo peržiūros įskaitė taškus.


Savo ruožtu, L. Dončičius paskutiniame ketvirtyje mėgino vienas tempti visą komandą. Įžaidėjas iš viso sumetė 40 taškų (7/14 dvitaškių, 4/9 tritaškių, 14/17 baudų), šią ribą NBA atkrintamosiose varžybose pasiekdamas jau aštuntą kartą per karjerą.

Luka taip pat sugriebė 11 atšokusių kamuolių, bet atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus, taip vos išvengdamas asmeninio atkrintamųjų antirekordo.

Į šeimininkų puolimą buvo įtraukti vos keturi krepšininkai, neskaitant po vieną metimą pataikiusių latvio Davio Bertanio ir Dwighto Powello.

Užbaigti seriją iki keturių pergalių „Warriors“ galės jau naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku. Tiesa, ketvirtosios rungtynės taip pat bus žaidžiamos Dalase.

„Mavericks“: Luka Dončičius 40, Spenceris Dinwiddie 26, Jalenas Brunsonas 20, Dorianas Finney-Smithas 9;

„Warriors“: Stephenas Curry 31, Andrew Wigginsas 27, Klay Thompsonas 19, Draymondas Greenas ir Jordanas Poole'as – po 10, Kevonas Looney 9 (12 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją