Savaitgalį atgal į Niujorką grįšiantis 221 cm ūgio universalusis latvis vis dar negali pamiršti prieš daugiau nei savaitę pasibaigusio žygio Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje.

„Kai kitą kartą pamatysite mane su Latvijos komandos marškinėliais, aš būsiu visiškai kitoks žaidėjas“, – iš latvių į anglų kalbą K. Porzingio žodžius išvertusį žurnalistą Andrejų Silinį cituoja „New York Post“.

Pirmą kartą vyrų rinktinės garbę gynęs 22-ejų metų aukštaūgis darė viską, kad leistų savo tautai džiaugtis medaliais. Bet jo 34 taškų ketvirtfinalyje prieš vėliau čempione tapusią Slovėniją vis tiek neužteko (97:103).

„Noriu visiems sirgaliams pasakyti, kad tai – tik Latvijos krepšinio pradžia“, – grėsmingą žinią Europai pasiuntė savo tautiečių talentu tikintis KP.

Anot NBA.com šaltinių, „Knicks“ vadovybė buvo patenkinta K. Porzingio pasirodymu Europos čempionate ir viliasi, kad tokią pačią žaidimo formą latvis pademonstruos ir savo trečiajame sezone bei po ketverių metų pertraukos sugrąžins ekipą į NBA atkrintamąsias varžybas.

23,6 taško, 5,9 atkovoto kamuolio ir 1,9 bloko per mačą Europos čempionate rinkęs Latvijos supertalentas šiemet netgi gali tapti pagrindine Niujorko klubo žvaigžde, aplink kurią suksis visas komandos žaidimas.

Iki šiol netyla kalbos, kad pirmu smuiku „Knicks“ ekipoje griežiantis Carmelo Anthony dar iki sezono starto persikels į Hjustono „Rockets“ klubą. Kai kurių šaltinių teigimu, mainai turėtų įvykti iki pirmadienio.