D. Sabonis surinko solidų dvigubą dublį iki išnaudoto šešių pražangų limito. Tačiau jį pakeitęs Trey Lylesas vertė kalnus – per pratęsimą pelnė 8 iš savo 11 taškų: pataikė tritaškį, įkrovė kamuolį į krepšį per Rudy Gobertą su pražanga ir dar pridėjo dvitaškį likus žaisti 37 sek. iki pratęsimo pabaigos, taip įtvirtindamas „Kings“ pergalę.

Šeštadienį Sakramento ekipa turėjo pripažinti aikštės šeimininkų pranašumą 110:117.

Aikštelės centre per rungtynes virė atkakli dviejų bokštų iš Lietuvos ir Prancūzijos dvikova. D. Saboniui sunkiau buvo išsaugoti savo nervus šaltus – lietuvis net užsidirbo techninę pražangą, kai viename epizode nesulaukė teisėjų švilpuko ir dėl to nevengė ant jų užrikti.

Tiesa, D. Sabonis galvojo, kad jis buvo diskvalifikuotas ir patraukė iš karto į rūbinę, tačiau kiek atvėsęs komandų koridoriuje sugrįžo į aikštę.


D. Sabonis per 36 min. pelnė 17 taškų (7/10 dvitaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 13 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, blokavo du metimus, triskart suklydo ir prasižengė 6 kartus.

R. Gobertas per 40 min. pelnė 19 taškų (7/9 dvitaškiai, 5/10 baudos), atkovojo 14 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, triskart suklydo ir prasižengė triskart.

„Kings“ ekipoje rezultatyviausias buvo De'Aaronas Foxas, surinkęs 32 taškus, o „Timberwolves“ gretose nesustabdomas buvo Anthony Edwards su 33 taškais.

Paskutiniame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko atsiplėšti daugiau nei 5 taškais. D. Sabonis likus žaisti 51 sek. dėl pražangų limito buvo priverstas palikti aikštę – jo komanda tuo metu pirmavo 103:99, tačiau „Timberwolves“ sugebėjo per likusį laiką išplėšti pratęsimą.

„Kings“ rimtai ketina nutraukti rekordinę lygoje 16 metų sausrą be atkrintamųjų varžybų ir dabar Vakarų konferencijoje rikiuojasi trečioje vietoje. Tačiau Sakramento ekipą nuo 10-oje vietoje esančios Jutos „Jazz“ skiria vos dvi pergalės.

Kitas rungtynes „Kings“ žais trečiadienį San Antonijuje su vietos „Spurs“.

Kings“: De'Aaronas Foxas 32, Malikas Monkas 19, Domantas Sabonis 17 (13 atk.k.), Keeganas Murray 13.

Timberwolves“: Anthony Edwardsas 33, Rudy Gobertas 19 (14 atk.k.), Jaylenas Nowellas 14, Jadenas McDanielsas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją