Bulls“ (31/41) komanda liko tiek už NBA „įkrintamųjų“, tiek už atkrintamųjų varžybų borto ir gali skirtstytis vasaros atostogoms. Rytų konferencijoje „buliai“ užėmė tik 11-ąją poziciją.

Vienas iš svarbiausių pareigų klube nuo praėjusios vasaros užimantis 50-metis lietuvis „Bulls“ suorganizuotoje vaizdo konferencijoje pripažino, kad tokie rezultatai jį nuvylė.

„Šitie metai mums tapo pamoka, iš kurios privalome pasimokyti. Aikštėje mes esame ne tam, kad būtume vidutinybėmis. Labai liūdna, kad sezoną baigiame jau tokiu momentu – esu nusivylęs ir dėl savo žaidėjų, ir dėl komandos gerbėjų.

Tikslas buvo patekti į atkrintamąsias, bet jis liko neįvykdytas. Taip, aplinkybės buvo labai specifinės, buvo daug ryškių nuopuolių, tačiau visos komandos žaidė tose pačiose aikštės, turėjo panašiais sąlygas. o mums su savo tikslais susitvarkyti nepavyko. Pralaimėjome daug apylygių rungtynių, patys išsikapstėme sau duobę, iš kurios nebeišlipome“, – dėstė A. Karnišovas.

„Mūsų puolimas labai suprastėjo po NBA Visų žvaigždžių savaitgalio pertraukos, nebesugebėjome pataikyti į krepšį. Lygoje buvome viena blogiausių komandų pagal padaromų klaidų skaičių, ir pati blogiausia – pagal išprovokuojamų klaidų skaičių“, – problemas vardijo lietuvis.

Artūras Karnišovas

Anot lietuvio, tarpsezoniu laukia invididualūs pokalbiai tiek su komandos trenerių štabo nariais, tiek su visais krepšininkais.

„Aš matau didžiulę erdvę augimui ir tobulėjimui, tačiau privalome dirbti kryptingai“, – pridūrė jis.

Anot A. Karnišovo, nepaisant netenkinančių rezultatų, jis palaiko savo paties į Čikagą pakviestą trenerį Billy Donovaną, kuris poste pakeitė ankstesnį strategą Jimą Boyleną. Anot jo, iš klubo vadovybės treneris jautė nemažą spaudimą.

„Reikia laiko viskam apgalvoti, tačiau faktas, kad dirbti su treneriu Donovanu buvo tikras malonumas. Mes patys sukėlėme nemenkus lūkesčius treneriui, kalbėdami apie būtinybę laimėti, todėl tai galėjo apsunkinti situaciją. Vasarą tikrai mėginsime sustiprinti komandos sudėtį – tiek per naujokų biržą, tiek mainų procese. Išbandysime visus metodus“, – dėstė lietuvis.

A. Karnišovas neslėpė, kad kol kas iš Orlando „Magic“ į „Bulls“ persikėlusio Nikolos Vučevičiaus įsigijimas greitų rezultatų nedavė, tačiau tikisi, kad juos galima bus pajusti ateityje.

„Įprastai kai savo komandą tu sustiprini dar viena NBA žvaigžde, rezultatai pagerėja. Bet ne šį kartą, nes paskutinė sezono atkarpa nebuvo sėkminga. Yra nusivylimas, bet jis trumpalaikis. Aš manau, kad jei per mainus mes įsigijome tikrą žvaigždę, ji naudos duos ateityje. Esame laimingi turėdami Nicolą savo komandoje“, – aptakiai apie 30-mečio juodkalniečio įsigijimo įstoriją kalbėjo lietuvis.

Billy Donovanas su "Bulls" krepšininkais

Jis neslėpė, kad komandą toliau formuos aplink N. Vučevičių ir kitą „Bulls“ žvaigždę Zachą LaVine'ą. Pozityviai jis žiūri ir į suomio Lauri Markkanneno ateitį Čikagoje.

„Kai savo komandoje turi keletą pirmo ryškumo žvaigždžių, kaip Nikolą ir Zachą, į klubą lengviau pasikviesti ir kitus laisvuosius agentus“, – svarstė jis. – Dar kartą pakartosiu, kad mes čia susirinkome ne tam, kad būtume vidutinybėmis.“

Z. LaVine'as šį sezoną per rungtynes rinko po 27,4 taško, didžiąją dalį pirmenybių Orlande praleidęs N. Vučevičius – po 21,5 taško, Coby White'as – po 15,1 taško, o L. Markkannenas – po 13,6 taško.

Nors Z. LaVine'o statistika buvo išties įspūdinga, sezono metu krepšininką iš rikiuotės ilgam buvo išvedęs koronavirusas – jis praleido 11 mačų paeiliui, tuo metu „Bulls“ ėmė strigti ir įkrito į vieną iš duobių, nulėmusių prastą galutinį rezultatą.

Apskritai sezoną „Bulls“ užbaigė pergale prieš Milvokio „Bucks“ (118:112) tačiau už atkrintamųjų borto liko 4 metus paeiliui.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)