Prieš rungtynes „Spurs“ vyriausiasis treneris Greggas Popovičius pranešė, jog dėl pirmosiose rungtynėse patirtos čiurnos traumos ekipai padėti vis dar negalės rezultatyviausias Teksaso valstijos klubo žaidėjas Kawhi Leonardas.
K. Leonardas dėl traumos praleido dar vienas rungtynes.

Žurnalistų kamantinėtas dėl galimo geriausiai besiginančio pastarųjų dviejų metų krepšininko sugrįžimo į aikštę ketvirtajame susitikime strategas teigė, jog šią akimirką užtikrintai tegali atsakyti į klausimą apie šios nakties rungtynes.

Tuo pačiu ir be įžaidėjo Tony Parkerio šioje serijoje besiverčiantys „Spurs“ šią naktį vietas starto penkete patikėjo LaMarcusui Aldridge‘ui, Kyle‘ui Andersonui, Jonathonui Simmonsui, Danny Greenui ir Patty Millsui.

Tai buvo ne tik pirmasis atvejis, kai šie penki krepšininkai rungtynes pradėjo starto penkete – tokia žaidėjų kombinacija per visą sezoną aikštėje kartu buvo praleidę vos šešias minutes.

Gausios kritikos pastaruoju metu sulaukiantis L. Aldridge‘as rungtynes stengėsi pradėti agresyviai ir jau susitikimo pradžioje surinko keturis taškus, tačiau pirmojo ketvirčio metu dėmesio centre kiek netikėtai atsidūrė varžovų komandos aukštaūgis.

Ilgą laiką tik patekimu į ironiškąją „Shaqtin‘ a fool“ laidą garsėjęs JaVale‘as McGee dar sykį įrodė, jog būtent „Warriors“ sudėtyje turi geriausias sąlygas atskleisti savo potencialą. Atletiškasis vidurio puolėjas jau per pirmas septynias minutes pelnė net 11 taškų, o svečiai po šios įspūdingos atkarpos pirmavo 19:14.

Dar nesibaigus pirmajam kėliniui traumų išvagota „Spurs“ rotacija gavo dar vieną smūgį. Likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes dvitaškiu su pražanga rezultatą išlygino Davidas Lee, tačiau po šio epizodo kelį susižeidęs puolėjas aikštę paliko vežimėlyje ir į rungtynes nebegrįžo.

Pasiaukojantis D. Lee epizodas tapo sėkmingos šeimininkų atkarpos dalimi. Spurtą 12:2 surengę Teksaso valstijos atstovai persvėrė rezultatą savo naudai ir sugebėjo laimėti pirmąjį kėlinuką 33:29.

Varžovų darbą palengvino it iš gausybės rago pasipylusios „Warriors“ klaidos. Jau per pirmąsias dvylika minučių svečiai prarado 6 kamuolius, o rungtynes užbaigė šioje statistinėje kategorijoje pasiekę milžinišką skaičių – 21.

Antrame ketvirtyje sužaidus vos trejetą minučių trečią pražangą užsidirbo pastarųjų dviejų sezonų naudingiausias lygos krepšininkas Stephenas Curry. Visgi laikinasis Kalifornijos ekipos strategas Mike‘as Brownas nusprendė palikti įžaidėją aikštėje, o trenerio pasitikėjimą snaiperis atpirko pademonstruodamas fantastiškus kamuolio valdymo ir atakų užbaigimo sugebėjimus.

D. Lee iškritus iš rungtynių G. Popovičius išbandė didžiąją savo rezervų dalį ir net 20 minučių konferencijos finalo rungtynėse patikėjo latviui Daviui Bertaniui. „Spurs“ naujokas per jas pasižymėjo tik dviem taškais, tačiau juos pelnė įspūdingu dėjimu po netaiklaus P. Millso tritaškio.

Ketvirčio viduryje J. Simmonsas sudėtingu dvitaškiu išlygino rezultatą, tačiau tai buvo paskutinė rungtynių akimirka, kurios metu „Warriors“ neturėjo pranašumo.

Į aikštę grįžus su Draymondo Greeno gynyba niekaip nesusitvarkiusiam L. Aldridge‘ui šeimininkai tris minutes nesugebėjo pelnyti taškų, o tuo pasinaudoję svečiai spurtavo 11:0 ir sudavė lemtingu varžovams tapusį smūgį.

Fantastiškai pirmoje rungtynių pusėje žaidė 39-erių metų veteranas Manu Ginobili, per 11 minučių pataikęs visus keturis iš žaidimo atliktus metimus ir žaibiškai surinkęs 13 taškų. Iki susitikimo pabaigos argentinietis viso pelnė 21 tašką ir sužaidė rezultatyviausias atkrintamųjų varžybų rungtynes nuo 2014-ųjų metų.

Negana to, antras vyriausias šio sezono lygos krepšininkas tapo pirmuoju tokio amžiaus žaidėju NBA istorijoje, atkrintamosiose varžybose pakilusiu nuo suolo ir pelniusiu bent 20 taškų.

Antrą rungtynių pusę naudodamasis tuo, jog puolime gavo galimybę žaisti ne prieš D. Greeną, o prieš J. McGee L. Aldridge‘as pradėjo pelnydamas septynis taškus iš eilės ir priversdamas M. Browną prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės.

Visgi po jos J. McGee palikus aikštę „Spurs“ aukštaūgis nesugebėjo pratęsti geros atkarpos ir rungtynes baigė pataikęs tik 7 iš 17 metimų iš žaidimo.

Trečiame kėlinyje neįtikėtinai efektyviai varžovų krepšį atakavo svečių krašto puolėjas Kevinas Durantas, per dvylika minučių pelnęs net 19 taškų (5/6 met.) ir sužaidęs rezultatyviausią atkrintamųjų varžybų rungtynių kėlinį savo karjeroje.

Iki pat rungtynių pabaigos skirtumas balansavo ties 10-16 taškų riba, tačiau šeimininkai taip ir nesugebėjo surengti lemiamo šturmo. Pergalę šventę „Warriors“ laimėjo vienuoliktąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes iš eilės ir atsidūrė per žingsnį nuo sugrįžimo į NBA superfinalą.

Naują klubo rekordą šią naktį pasiekė S. Curry, šio susitikimo metu aplenkęs legendinį Ricką Barry ir tapęs rezultatyviausiu visų laikų „Warriors“ atkrintamųjų varžybų krepšininku. Svarbiausiose sezono atkarpose gynėjas viso jau yra pelnęs 1795 taškus.

Ketvirtosios ir galbūt paskutinės konferencijos finalo rungtynės San Antonijuje vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4 val. ryto Lietuvos laiku.

„Spurs“: Manu Ginobili 21 (7/9 met., 2/3 trit.), LaMarcusas Aldridge‘as 18 (7/17 met., 5 atk. kam.), Jonathonas Simmonsas 14 (7/17 met.), Pau Gasolis 12 (10 atk. kam.), Dejounte Murray 10 taškų.

„Warriors“: Kevinas Durantas 33 (11/19 met., 8/10 baud., 10 atk. kam., 7 kl.), Stephenas Curry 21 (6 per. kam., 5 kl.), Klay Thompsonas 17 (3/6 trit.), JaVale‘as McGee 16 (13 min.), Draymondas Greenas 10 taškų (7 atk. kam., 7 rez. perd.).