Jonas, trečio kėlinio viduryje kovodamas dėl kamuolio puolime, nesėkmingai nusileido ant parketo ir susižeidė čiurną. Prieš nusileidžiant ant žemės lietuviui į koją stuktelėjo Landry Shametas.

J. Valančiūnas iškart susigriebė už skaudančios vietos ir nuo parketo pakilo tik padedamas draugų. Šokinėdamas ant vienos kojos jis buvo palydėtas į rūbinę.

Iki tol per 21 minutę JV buvo spėjęs surinkti taškus 9 taškus (2/7 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 5/6 baudos) ir sugriebti 7 kamuolius. Mūsiškiui, kuriam teko žaisti antrą naktį iš eilės, akivaizdžiai trūko šviežumo.


Kokio rimtumo yra J. Valančiūno trauma, paaiškės artimiausiomis dienomis, bet NBA TV komentatoriai, pažiūrėję epizodo pakartojimą, spėjo, kad šį sezoną lietuvis jau gali ir nebežaisti.

„Grizlių“ strategas J. B. Bickerstaffas po susitikimo pranešė, kad J. Valančiūno rentgeno tyrimų rezultatai buvo neigiami, bet jo dar laukia magnetinio rezonanso testas.

Į atkrintamąsias nepatekusiems „Grizliams“ iki sezono finišo beliko penki mačai.



Be savo pagrindinio įžaidėjo Mike'o Conley vertęsi „Grizzlies“ jau po dviejų kėlinių atsiliko 15 taškų skirtumu (46:61) ir dėl aukštesnės vietos Vakarų konferencijoje kovojantiems „Clippers“ didesnio pavojaus nebekėlė.

Per didžiąją pertrauką reporterės kalbintas šeimininkų aukštaūgis Ivica Zubacas ir trenerio asistentas Samas Cassellas pripažino, kad didžiausią dėmesi gynyboje jie skyrė net 34 taškus praėjusią naktį suvertusiam J. Valančiūnui.

Tai buvo matyti ir plika akimi: Jonui nebuvo suteikiama jokios laisvės, o susikūrus bent kiek geresnę progą būdavo kertama per rankas. Išsivaduoti iš varžovų gynybos pančių JV nepadėjo ir jo komandos draugai, kurie praktiškai nė sykio ir nepabandė su juo atlikti derinio du prieš du.

„Clippers“ laimėjo susitikimą 113:96 (25:19, 36:27, 26:22, 26:28) ir išsaugojo penktą Vakarų konferencijos vietą.

„Clippers“: Danilo Gallinari 27 (15 atk. kam.), Montrezlas Harrellas 20, Lou Williamsas 17, JaMychalas Greenas 15, Ivica Zubacas 13 taškų.

„Grizzlies“: Delonas Wrightas 20, Chandleris Parsonas 17, Tyleris Dorsey 14, Jonas Valančiūnas (2/7 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 5/6 baudos, 7 atk. kam., 5 klaidos) ir Justinas Holiday po 9 taškus.