„Jr. NBA Lietuva“ čempionate ir šį sezoną buvo šeši divizionai, kuriuose kovojo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Marijampolės-Alytaus regionų komandos. 30 ekipų reguliariame sezone sužaidė po aštuonerias rungtynes, vėliau vyko atkrintamosios varžybos, o dabar paaiškės čempionai. „Jr. NBA Lietuva“ varžybose kiekvienai dalyvaujančiai komandai priskiriamas NBA klubas ir ji rungtyniaus su tos ekipos aprangomis.

„Jr. NBA Lietuva“ čempione tapo Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos komanda, kuri atstovavo „Oklahoma City Thunder“ ekipai. Klaipėdiečiai finale 66:44 nugalėjo Klaipėdos krepšinio mokyklos komandą „Portland Trail Blazers“.

Nugalėtojams Justė Veronika Jocytė pelnė 33 taškus, o Nikita Čikunovas – 25. Klaipėdos KM gretose Tadas Augustauskas surinko 11 taškų, o Kajus Mikalauskas pelnė 8 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.

Čempionų žiedus įteikė kroatas Gordanas Giričekas, kuris per savo ilgą karjerą vilkėjo penkių NBA klubų marškinėlius - „Memphis Grizzlies“, „Orlando Magic“, „Utah Jazz“, „Philadelphia 76ers“ ir „Phoenix Suns“.

G. Giričekas kartu su NBA atstovu Alexu Sarama ryte dar surengė ir treniruotę Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklos auklėtiniams.

Trečiąją vietą užėmė ir bronzos medalius iškovojo Sostinės krepšinio mokyklos I komanda „Miami Heat“, kuri mažajame finale 86:53 pranoko Vilniaus krepšinio mokyklos I komandą „Milwaukee Bucks“.

Nugalėtojams Adomas Pocius pelnė 14 taškų, Jegoras Milovanovas - 13, o Erikas Sirgedas - 11. Vilniaus KM ekipoje Jokūnas Okunevičius surinko 25 taškus, o Danielius Lavrinovičius – 10.

„Jr. NBA“ yra pasaulinė jaunimo krepšinio programa, kuri skirta berniukams ir mergaitėms. NBA siekia padėti augti jauniesiems krepšininkams, moko pagrindinių įgūdžių, kaupia patirtį jų treneriams ir tėvams. „Jr. NBA“ projekte dalyvauja beveik 7 milijonai jaunųjų krepšininkų daugiau nei 30 pasaulio šalių.

NBA Lietuvoje didins šios krepšinio lygos gerbėjų skaičių ir įkvėps daugybei vaikų meilę krepšiniui per įdomią ir teigiamą patirtį. NBA ir LKF jaunimui stengsis parodyti bendrą komandinį darbą, vadovavimą, sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą.