„Nuggets“ komanda sugebėjo dviejose serijose iki 4 pergalių iš eilės panaikinti 1-3 deficitą ir triumfuoti. Iki šių metų NBA lygoje per 74-erius egzistavimo metus komandos iš serijos 1-3 buvo „išlipusios“ tik 11 kartų. Niekas nebuvo to padaręs dukart per tas pačias atkrintamąsias varžybas.

Jamalo Murray ir Nikolos Jokičiaus tandemas dar kartą sėkmingai ištraukė „Nuggets“ į kitą etapą. J. Murray pelnė 40 taškų, o N. Jokičius surinko trigubą dublį – 16 taškų, 22 atkovoti kamuoliai ir 13 rezultatyvių perdavimų.

„Nuggets“ Vakarų konferencijos finale žais pirmą kartą nuo 2009 metų. 2009-aisiais Carmelo Anthony, Chauncey Billupsas, J.R. Smithas, Linas Kleiza ir kiti susitiko su Los Andželo „Lakers“. Praėjus daugiau nei dešimtmečiui Denverio ekipa bandys revanšuotis, tik J.R. Smithas šįsyk bus jau kitoje barikadų pusėje.

Tarp dviejų geriausių Vakarų konferencijos komandų Denveris pakliuvo ketvirtą klubo istorijoje (1978 metais 2-4 prieš Sietlo „Supersonics“, 1985 metais 1-4 prieš Los Andželo „Lakers“).

Nikola Jokičius

Trečio kėlinio pradžioje „Nuggets“ dar atsiliko 54:61, tačiau tuomet sužaidė įspūdingą atkarpą 35:13 ir paskutiniame kėlinyje turėjo solidų 15 taškų pranašumą.

Apgailėtinai antroje rungtynių dalyje atrodė „Clippers“ žvaigždės Kawhi Leonardas ir Paulas George'as. K. Leonardas iš viso surinko 14 taškų (6 metimai iš 22), o P. George'as – 10 taškų (4 iš 16 metimai).

Tai buvo puiki dovana Denverio komandos strategui Michaelui Malone'ui, kuris šventė 49-ąjį savo gimtadienį.

Los Andželo „Clippers“ pralaimėjo 8-as rungtynes, kuriose iškovota pergalė būtų leidusi jiems žaisti konferencijos finale. Šio atkrintamųjų varžybų etapo Los Andželo „Clippers“ nepasiekė nė karto klubo istorijoje.

Docas Riversas yra vienintelis vyriausiasis treneris NBA istorijoje, pralaimėjęs dvi serijas, kuriose jo vadovaujama komanda pirmavo 3-1. Šis sakinys buvo teisingas iki šiąnakt – D. Riversas ką tik pralaimėjo trečią tokią seriją (2003 metais „Magic“ – „Pistons“, 2015 metais „Clippers“ – „Rockets“).

Nuo ABA ir NBA lygų sujungimo 1976-ais metais pastarojoje rungtyniaujantys „Nuggets“ yra viena iš 6 lygos komandų, kuri niekada nėra pasiekusi NBA finalo. 4 iš jų („Hornets“, „Timberwolves“, „Grizzlies“ ir „Pelicans“) prie lygos prisijungė vėliau nei Denverio klubas. Vienintelė ilgiau lygoje egzistuojanti ir niekada to nepadariusi komanda yra Los Andželo „Clippers“.

Nuggets“: Jamalas Murray 40, Nikola Jokičius 16 (22 atk.k., 13 rez.p.), Jerami Grantas ir Gary Harrisas po 14.

Clippers“: Montrezlas Harrellas 20, Kawhi Leonardas 14, Patrickas Beverley ir JaMychalas Jacksonas po 11, Paulas George'as 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)