B. Griner buvo sulaikyta vasario 17 dieną Maskvos oro uoste. Ji kaltinama narkotikų kontrabanda, jos bagaže radus elektroninių cigarečių kapsulių su kanapių aliejumi. Sulaikyta B. Griner iš karto buvo uždaryta į areštinę.

Tai įvyko kelios dienos prieš tai, kai Rusija nepaisydama JAV įspėjimų įsiveržė į Ukrainą.

„Norėčiau prisipažinti esanti kalta, jūsų šviesybe. Tačiau neturėjau jokio ketinimo laužyti įstatymą“, – teisme sakė beveik penkis mėnesius Rusijoje kalinti krepšininkė.

Kitas teismo posėdis numatytas liepos 14-ą dieną. Krepšininkei gresia 10-ies metų kalėjimo bausmė.

B. Griner teismas Rusijoje prasidėjo praėjusią savaitę, sportininkė asmeniškai kreipėsi į JAV prezidentą Joe Bideną nuogąstaudama, kad niekados daugiau gali nepasiekti namų.

Maskva ketvirtadienį sakė, kad JAV „triukšmavimas“ dėl moterų krepšinio žvaigždės Brittney Griner, sulaikytos Rusijoje dėl kaltinimų narkotikų kontrabanda, jai nepadės.

Rusijos pareiškimas pasirodė JAV prezidentui Joe Bidenui pasisakius prieš B. Griner sulaikymą.

„Amerikiečių bandymai spausti viešojoje erdvėje, triukšmauti... nepadeda praktiškai spręsti klausimų“, – sakė rusų užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas. Jį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

„Tai ne tik nukreipia dėmesį nuo bylos, bet ir nulemia kišimąsi tikrąją to žodžio prasme. Čia reikia tylos“, – sakė S. Riabkovas.

Trečiadienį J. Bidenas kalbėjosi su B. Griner žmona Cherelle Griner, sakė, kad krepšinio žvaigždė buvo „neteisingai sulaikyta nepakenčiamomis aplinkybėmis“, ir pažadėjo, kad jos sugrąžinimas namo bus prioritetas.

JAV lyderis taip pat sakė parašęs WBNA žvaigždei, atsiuntusiai jam ranka rašytą laišką. Laiškas Baltiesiems rūmams buvo pristatytas liepos 4-ąją – JAV Nepriklausomybės dieną.

„Suprantu, kad sprendžiate labai daug dalykų, bet prašom nepamiršti manęs ir kitų sulaikytų amerikiečių, – rašė B. Griner. – Prašom padaryti viską, ką galite, kad sugrąžintumėte mus namo.“

Tačiau S. Riabkovas sakė, kad toks susirašinėjimas krepšininkei nepadės.

Pasak jo, B. Griner gali padėti ne laiškų siuntinėjimas JAV prezidentui, o rimta amerikiečių reakcija į „signalus, gautus iš Rusijos, iš Maskvos, specializuotais kanalais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją