Nors „Lakers“ ir patyrė netikėtą pralaimėjimą 119:127 prieš Portlando „Trail Blazers“ ekipą, krepšinis šį kartą liko antrame plane – visas dėmesys buvo skiriamas K. Bryanto ir jo dukters atminimui.

Abi komandos JAV himno klausėsi vilkėdamos 2 ir 24 numeriu pažymėtus marškinėlius, simbolizavusius aprangas, kuriomis žaidė Gianna ir Kobe.

Jaudinančią kalbą iš visos širdies aikštės viduryje tarė dabartinė „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas.

„Žiūriu į tai kaip šventimą. Šventimą 20 metų kraujo, prakaito, ašarų, alinamo kūno ir ryžto būti pačiu geriausiu, kokiu tik gali būti. Šįvakar mes švenčiame gyvenimą vaikino, kuris čia atėjo būdamas 18 metų, o išėjo 38-erių, kad taptų geriausiu tėčiu, kokiu juo buvo pastaruosius trejus metus. Taigi šis vakaras yra šventimas.

Kobe man yra brolis. Su juo mes visada dalinomės vienu dalyku – tai ryžtu laimėti, būti didžiu. Faktas, kad aš dabar esu čia, man reiškia tiek daug. Kartu su komandos draugais noriu tęsti jo palikimą – ir ne tik šiemet, bet tiek ilgai, kiek galėsime žaisti krepšinį, nes tai yra tai, ko Kobe Bryantas būtų norėjęs. Tad, kalbant K. Bryanto žodžiais: Mambos nebėra. O mūsų žodžiais: Jis nepamirštas. Gyvuok toliau, broli“, – ašarų netramdė ne tik LeBronas, bet ir jo bendraklubiai bei visa arena.

Ketvirto kėlinio viduryje jai vieningai pradėjus skanduoti Kobes vardą, „Lakers“ pakilo į šturmą, spurtavo 9:0 ir beveik pavijo savo varžovus (105:108), tačiau galiausiai pralaimėjo net 48 taškus surinkusio Damiano Lillardo ir 30 taškų pridėjusio Hassano Whiteside'o vedamiems „Blazers“.

Anthony Davisas šeimininkams pelnė 37, o LeBronas Jamesas – 22 taškus.

K. Bryantas ir 13-metė jo duktė Gigi žuvo per devynių aukų pareikalavusią sraigtasparnio katastrofą netoli Los Andželo, kuriam buvęs krepšininkas atidavė visus savo profesionalo karjeros metus.

„Lakers“ klube gynėjas rungtyniavo 1996-2016 metais ir penkiskart tapo NBA čempionu, 2008-aisiais buvo išrinktas geriausiu lygos krepšininku. Su JAV rinktine jis pelnė auksą 2008 metų Pekino ir 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Kobe ir Vanessa Bryantai susituokė 2001-aisiais, susilaukė 4 dukrų. Vyriausia Natalija – 17-os, jauniausiai Capri – vos 7 mėnesiai, Biankai – 3-eji.

Be krepšininko ir jo trylikametės dukros Gigi, avarijos metu gyvybių neteko Altobelli šeima – beisbolo treneris Johnas Altobeli, jo žmona Keri, dukra Alyssa.

Alyssa ir K. Bryanto dukra buvo komandos draugės „Mamba Academy“ mokykloje. Taip pat žuvo Sikorsky S-76B“ modelio sraigtasparnį pilotavęs Ara Zobayanas, merginų krepšinio mokyklos asistentė Christina Mauser, palikusi gedėti vyrą ir vaikus, bei dar dvi keleivės – Sarah Chester ir jos paauglė dukra Payton Chester.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)