Londono „Stamford Bridge“ stadione padarytoje nuotraukoje galima matyti, jog ant „Chelsea“ marškinėlių yra užrašas „Linkėjimai Adamui“. Šią nuotrauką išvydęs buvęs krepšininkas A. Morrisonas tinklalaidės „Rejecting the Screen“ metu pasidalino jaudinančia istorija apie tai, kodėl šie marškinėliai buvo skirti jam, ir kokią reikšmę ši dovana turėjo jo gyvenime.

2006 metų NBA naujokų biržoje aukštu 3-uoju šaukimu pasirinktas A. Morrisonas ilgai buvo vadinamas vienu didžiausių lygos nusivylimų. Gonzagos universitete siautėjęs puolėjas sužaidė du neįsimintinus sezonus Šarlotės „Bobcats“ ekipoje, o 2008 metais persikėlė į Los Andželo „Lakers“. Nors su K. Bryanto vedama komanda atletas dukart tapo čempionu, svarbaus vaidmens jis neturėjo.

2009-2010 metų sezone A. Morrisonas sužaidė 31 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 2,4 taško ir po 1 atkovotą kamuolį. Po čempioniško sezono „Lakers“ puolėją atleido, o šis kito darbo NBA lygoje negavo. Savimi nusivylęs amerikeitis nustojo žaisti krepšinį ir pasinėrė į depresiją, kurią įveikti padėjo gražus K. Bryanto gestas.

„Nežaidžiau ir buvau gilioje depresijoje. Buvau namuose, nuo visko atsiskyriau. Nenorėjau matyti kitų žmonių, nes nuolat sulaukdavau klausimo „kodėl tu nerungtyniauji?“. Man buvo 26-eri ir aš buvau žemiausiame savo gyvenimo taške. Vieną dieną man parašė artimas Kobe draugas Robertas Lara, kuris paklausė mano adreso ir įspėjo laukti siuntinio.

Tuomet atėjo labai emocinga diena: gavau siuntinį, o jį išpakavęs radau pasirašytus Drogba marškinėlius, kurie buvo vilkėti rungtynių metu. Kobe žinojo, jog esu „Chelsea“ gerbėjas, o Drogba yra mano mėgstamiausias futbolininkas. Nors jau kurį laiką nebuvau „Lakers“ narys, Kobe gavo tuos marškinėlius man. Tai buvo nuostabu. Niekada to neprašiau, bet Kobe žinojo, jog man yra sunku.

Anksčiau Kobe viešai gynė mane nuo kritikos, o šia dovana norėjo pasakyti, jog mintimis yra su manimi. Tai apibūdina, koks žmogus buvo Kobe Bryantas. Taip, kaip padėjo man, jis padėjo daugybei žmonių. Kobe suprato, kad jo aura yra išskirtinė. Jis įkvėpė visus, kurie buvo jo aplinkoje. Esu laimingas dėl to, kad galimybę būti šalia jo turėjau ir aš“, – pasakojo A. Morrisonas.

2011 metais A. Morrisonas pradėjo vėl žaisti krepšinį ir persikėlė į Europą. Amerikietis trumpai vilkėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Stambulo „Bešiktaš“ marškinėlius, o baigęs karjerą tapo treneriu ir šiuo metu eina trenerio asistento pareigas Spokano miesto vidurinės mokyklos krepšinio komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)