„Netflix“ platformoje pasirodysiantis daugiasejirinis dešimties dalių dokumentinis filmas „Paskutinis šokis“ primins 1997-1998 metų NBA sezoną, kurio metu Čikagos „Bulls“ ir M. Jordanas iškovojo savo paskutinį čempionų titulą.

Prie filmo kūrimo svariai prisidėjo ir dabartinis NBA komisaras Adamas Silveris, kuris 1997 metais buvo lygos pramogų turinio vadovas, patvirtinęs dokumentiką kurti sugalvojusio prodiuserio Andy Thompsono idėją.

Tuomet buvo suprantama, jog tai yra paskutinis šansas įamžinti „Bulls“ ir legendinio šios komandos lyderio šlovę, tačiau siekiant filmuoti visas detales pirmiausia reikėjo gauti trenerio Philo Jacksono ir paties M. Jordano sutikimą.

Įtikinti M. Jordaną buvo nelengva, tačiau jis sutiko gavęs teisę visiškai kontroliuoti nufilmuotą turinį. Dokumentika galėjo išvysti dienos šviesą tik MJ leidus. Pasiekus tokį susitarimą, medžiaga ilgam liko šešiskart NBA čempiono archyvuose.

Viskas pasikeitė 2016 metais, kai savo karjeros pergalę pasiekė LeBronas Jamesas. Savo pažadą įvykdęs ir čempionų titulą Klivlando „Cavaliers“ komandai padovanojęs „Karalius“ privertė nuolat į palyginimus su juo veliamą M. Jordaną persigalvoti.

„Cavaliers“ čempioniško parado Klivlande metu su M. Jordanu susisiekė kino prodiuseris Mike‘as Tollinas, sukūręs tokius filmus apie krepšinį kaip „Kareemas“, „Hankas Aaronas“, „Universiteto komanda“, „Treneris Karteris“.

„Bulls“ legendai didžiausią įspūdį paliko dokumentinis filmas apie Alleną Iversoną.

„Kalbėdamas apie mano darbus Michaelas paklausė, ar aš sukūriau filmą „Iversonas“. Kurį laiką nedrįsau atsakyti, nes nežinojau, ką jis apie šį filmą mano. Galiausiai murmėdamas ištariau „taip“.

Michaelas nusiėmė akinius ir žiūrėdamas į mane tarė: „Žiūrėjau tą filmą tris kartus, jis privertė mane verkti. Myliu tą mažą vyruką.“ Tuomet MJ apėjo aplink stalą ir ištiesė man savo ranką“, – prisiminė M. Tollinas.

„Paskutinio šokio“ premjera buvo planuojama šių metų birželį, tačiau dėl koronaviruso pandemijos sustabdžius NBA sezoną, filmo išleidimo datą nuspręsta paankstinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)