J. Embiidas taip pat atkovojo 10 kamuolių ir po dviejų pasyvokų rungtynių tapo galinga Filadelfijos ekipos jėga puolima. „76ers“ siekia pirmojo NBA titulo nuo 1983 metų.

Aukštaūgis itin galingai žaidė trečiame kėlinyje, kai inicijavo Filadelfijos komandos spurtą ir užtemdė varžovų žvaigždės Kawhi Leonardo pasirodymą. J. Embiidas sulaukė sirgalių įvertinimo – šie skandavo jam „MVP! MVP!“

K. Leonardas buvo rezultatyviausias „Raptors“ ekipoje su 33 taškais.

Blankiai dvikovoje atrodė vietoje Jono Valančiūno į Torontą iš Memfio „Grizzlies“ atėjęs Marcas Gasolis. Ispanas per 29 min. pelnė 7 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Nemalonus incidentas per rungtynes įvyko tarp dviejų gynėjų Kyle'o Lowry ir Beno Simmonso. Po krepšiu atsidūrę krepšininkai antrame kėlinyje susidūrė, ant grindų nukritęs B. Simmonsas alkūne smogė virš jo stovėjusiai varžovų žvaigždei į tai vadinamą sritį žemiau juostos. K. Lowry šis epizodas buvo skausmingas.


Teisėjai žaidimo nestabdė ir pražangos neskyrė, tačiau po rungtynių K. Lowry pretenzijų neturėjo: „Nieko tokio. Jis sakė, kad ne specialiai tai padarė. Buvo kaip buvo, nereikia sureikšminti“.

Abu žaidėjai aikštėje nelabai vienas kitam simpatizuoja. Pernai sausio 15 dieną abu buvo išvaryti iš aikštės per paskutines rungtynių minutes, kai įsivėlė į žodžių mūšį.

Ketvirtosios rungtynės vyks sekmadienį Filadelfijoje.

76ers“: Joelis Embiidas 33 (10 atk.k.), Jimmy Butleris 22 (9 atk.k., 9 rez.p.), JJ Redickas 15, Tobias Harrisas 13, Benas Simmonsas ir Jamesas Ennisas III po 10.

Raptors“: Kawhi Leonardas 33, Pascalis Siakamas 20, Danny Greenas 13, Marcas Gasolis ir Kyle'as Lowry po 7.