Karjeros rezultatyvumo rekordu ir trigubu dubliu sezoną pradėjęs D. Sabonis šiuo metu yra vienas geriausių NBA krepšininkų, o tuo neleidžia suabejoti įspūdinga jo statistika.

Vidurio puolėjo statistiniai vidurkiai šiuo metu siekia 27 taškus (16-a vieta NBA), 11,5 atkovoto kamuolio (13-a vieta NBA) ir 8 rezultatyvius perdavimus (12-a vieta NBA).

Puikų sezono startą D. Sabonis aiškina komandos draugų pagalba ir savo energingu žaidimu, kuris yra itin reikalingas dabar, kai tenka rungtyniauti be sirgalių.

„Man padeda komandos draugai. Kiekvienose rungtynėse jie bando mane surasti, o aš bandau pastatyti jiems gerą užtvarą ir duoti energijos. Žaidžiame be sirgalių, nepasikrauname iš jų papildomos energijos, todėl turime patys būti energingi ir žaisti iš širdies“, – po pergalės prieš Čikagos „Bulls“ sake D. Sabonis.

Lietuvis pridūrė, jog sėkmę lemia ir tai, kad jis yra agresyvus žaidėjas puolime, o tą puikiai išnaudoja naujasis Indianos „Pacers“ vyriausiasis treneris Nate’as Bjorkgrenas.

„Treneris yra puikus. Jis pasako mums teisingus dalykus teisingu metu. Jo sukurti deriniai yra labai geri – jie įtraukia į žaidimą visą komandą, todėl visi esame laimingi“, – kalbėjo aukštaūgis.

Aikštelėje labiausiai komandos draugus į žaidimą įtraukia būtent D. Sabonis, kuris yra ne tik rezultatyviausias ir geriausiai dėl kamuolių kovojantis „Pacers“ žaidėjas, bet ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis krepšininkas. Tuo itin patenkinti jo bendraklubiai.

„Domas yra dominuojantis žaidėjas. Kai jis žaidžia taip, visai komandai yra daug lengviau. Jis sulaukia didelio varžovų dėmesio, todėl kiti mūsų žaidėjai daug juda, o Domas puikiai juos suranda ir atlieka gerus perdavimus. Jis yra labai aukšto lygio žaidėjas“, – lietuvį gyrė Indianos ekipos puolėjas T.J. Warrenas.

Kitas rungtynes „Pacers“ žais jau artėjančią naktį, kai savo aikštėje priims Bostono „Celtics“. Anot D. Sabonio, svarbiausia bus pamiršti, kad tai bus antrasis mačas per dvi naktis.

„Tai bus labai svarbios rungtynės ir rimtas testas. Turime pamiršti iki šiol pasiektas pergales ir tai, kad žaisime antrą naktį paeiliui. „Celtics“ yra puiki komanda, todėl turime ateiti su didele agresija ir energija“, – sakė D. Sabonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)