Po penkerių dėl kairės čiurnos traumos praleistų rungtynių pertraukos į aikštę grįžti pasirengęs Sabonis susidūrė su nuviliančia situacija. Iki susitikimo pradžios likus nepilnai valandai, apšilinėdamas aikštėje Domas po iš baudos aikštelės atlikto metimo nusileido ant vieno iš asistentų kojos ir dar kartą pasisuko traumuotąją čiurną.

Akimirksniu ant parketo sukniubęs lietuvis sugebėjo atsikelti be pašalinių pagalbos, tačiau akivaizdžiai susierzinęs dėl absurdiškai skaudaus epizodo nušlubčiojo atgal į rūbinę. Pakeliui savo įtūžį Domas išliejo plaštaka smogdamas į vieną iš atsarginių žaidėjų suolelio kėdžių.

Pirminę traumą Sabonis patyrė kovo 13-ąją vykusiose rungtynėse su Filadelfijos „76ers“ klubu, kai žaidybinio epizodo metu ant jo kojos užkrito varžovų ekipos aukštaūgis Joelis Embiidas.

„Pacers“ organizacija kol kas nepateikia atnaujintų lietuvio sugrįžimo į aikštę datos prognozių.

Vieno iš pagrindinių aukštaūgių netekęs Indianos klubas jau pirmame kėlinyje susidūrė su rotacijos problemomis, kai nesužaidus nė penkių minučių antrą asmeninę pražangą užsidirbo starto penketo vidurio puolėjas Mylesas Turneris.

Sėkmingiausiai šia situacija pasinaudojo „Heat“ gynėjas Tyleris Johnsonas, dar pirmame ketvirtyje pataikęs visu keturis mestus tritaškius ir padėjęs svečiams susikrauti ankstyvą pranašumą.

Viso susitikimo metu taip ir neįsivažiavęs Turneris šiąnakt pataikė vos 1 iš 8 iš žaidimo atliktų metimų, o traumuotą Hassaną Whiteside'ą „Heat“ starto penkete pakeitęs Bamas Adebayo mėgavosi po Indianos krepšiu atsivėrusia erdve ir drebino „Pacers“ ginamąjį krepšį galingais dėjimais.

Kovingoje dvikovoje šeimininkai savo pranašumą įrodė tik papildomų penkių minučių metu, kai Darreno Collisono ir Victoro Oladipo tritaškiai leido Indianapolio komandai pelnyti vienuolika taškų be atsako ir atsiplėšti dviženkliu skirtumu.

Pergalę iškovoję „Pacers“ užsitikrino patekimą į atkrintamąsias varžybas. Per pastaruosius aštuonis sezonus į pirmąjį Rytų konferencijos aštuntuką Indianos klubas nepateko tik vieną sykį.

Susitikimą praleido Majamio ekipos vyriausiasis treneris Erikas Spoelstra. Komandai jau atvykus į Indianapolį strategas sužinojo, jog jo žmona Nikki artimiausiomis valandomis turėtų pagimdyti sūnų, ir išvyko atgal į Floridą palaikyti savo sutuoktinės.

Floridos klubo vyriausiojo trenerio rolę užėmė Spoelstros asistentas Danas Craigas.

„Pacers“: Victoras Oladipo 23 (8/21 met., 5 rez. perd.), Thaddeusas Youngas 22 (9 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 18, Darrenas Collisonas 12 taškų.

„Heat“: Tyleris Johnsonas 19 (5/8 trit.), Jamesas Johnsonas 15 (9 atk. kam.), Bamas Adebayo 14, Dwyane'as Wade'as 13 (7 rez. perd.), Kelly Olynykas 12 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Joshas Richardsonas 10 taškų.

Pergalės dėka į penktąją Rytų konferencijos poziciją pakilę „Pacers“ artimiausias rungtynes ankstyvą trečiadienio rytą Lietuvos laiku žais Ouklande, kur susitiks su NBA čempionais „Golden State Warriors“.