„Nemanau, kad dėl to galima ką nors kaltinti. Bet aš suprantu, kaip sutvarkytas šis pasaulis. Jeigu norite ieškoti kaltų, tebūnie tai būsiu aš.

Kevinas keturias savaites praleido su mūsų medikais. Ne vienas ekspertas, ne vienas tyrimas patvirtino, kad jis sveiksta sklandžiai. Ir jis pats jautėsi gerai. Leisti jam žaisti buvo bendras mūsų sprendimas“, – po dvikovos Kanadoje emocingai kalbėjo B. Myersas.

Neoficialiais žiniasklaidos duomenimis, 30-mečiui krepšininkui plyšo Achilo sausgyslė. Prieš tai K. Durantas buvo susižeidęs tos pačios kojos blauzdą.

Antradienį jis ant parketo praleido tik 12 minučių ir buvo priverstas palikti aikštę antrame kėlinyje.

„Nežinau, ką pasakyti. Iš vienos pusės, didžiuojuosi savo komanda, kuri parodė širdį ir charakterio tvirtybę. Kita vertus, man skauda dėl Kevino. Tai – neįtikėtina pergalė ir siaubingas praradimas vienu metu“, – graužėsi GSW strategas Steve'as Kerras.

„Nemeluosiu: giliai viduje man skauda. Bet vaizdas, kaip mano komandos draugai išplėšė šią pergalę, suveikė lyg tekilos stikliukas – įgavau antrą kvėpavimą“, – socialiniame tinkle nuotaikomis pasidalino pats K. Durantas, kuriam šlubčiojant iš aikštės po traumos, vieno varžovų lyderio pavardę skandavo net ir Toronto publika.

O po rungtynių puolėjas buvo pastebėtas išeinantis iš „Scotiabank“ arenos su ramentais, sužeistą koją paslėpęs įtvare.

Penktosiose finalo rungtynėse titulą ginantys Ouklando atstovai taip pat vėl neteko vidurio puolėjo Kevono Looney, kuriam atsinaujino krūtinės trauma.

Nepaisant netekčių, rungtynių pabaigoje tritaškiais gelbėjęsi „Golden State Warriors“ įveikė „Raptors“ 106:105 ir sušvelnino serijos iki keturių pergalių rezultatą (2-3).

Kitas finalo mačas Ouklande vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 4 val. Lietuvos laiku.