Slovėno magija suveikė – jis tapo NBA Vakarų konferencijos geriausiu lapkričio mėnesio žaidėju. Rytų Konferencijoje atitinkamai geriausiu buvo paskelbtas Milvokio „Bucks“ lyderis Giannis Antetokounmpo.

Per 14 rungtynių lapkritį L. Dončičius vidutiniškai pelnė 32,4 taško, atkovojo 10,3 kamuolio ir atliko 10,4 rezultatyvaus perdavimo. Slovėnas šį sezoną surinko jau septynis trigubus dublius – daugiausiai visoje lygoje.

20-metis tapo pirmuoju „Mavericks“ žaidėju, gavusiu tokį apdovanojimą nuo Dirko Nowtzkio 2009 metais. Jis taip pat tapo jauniausiu Vakarų konferencijos mėnesio žaidėju nuo šio apdovanojimo atsiradimo 2001-2002 metų sezoną.

Naujajame Orleane antradienį L. Dončičius vos per 28 minutes aikštėje surengė tikrą šou: 33 taškai (9/18 metimai, iš jų 5/12 tritaškiai), 18 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvūs perdavimai.

„18 atkovotų kamuolių yra daug. Atakuojančiam gynėjui tai tikrai labai daug, – šypsodamasis kalbėjo nugalėtojų treneris R. Carlisle'as. – Man nesvarbu, iš kurios jis planetos. Tai – nuostabu.“

Dalaso komanda per paskutines 9 rungtynes iškovojo 8 pergales.

„Jis gali pataikyti iš bet kur, – sakė „Maverciks“ vidurio puolėjas Kristapas Porzingis, dėl pražangų limito sutrumpinęs savo žaidimo laiką iki 18 min. ir stebėjęs slovėno šou nuo atsarginių suolo. – Jis gali mesti iš toli, o gali bet kuriuo metu prasiveržti krepšio link arba sukurti progas kitiems. Jis šiuo metu ant bangos.“

Eidamas į rūbinę Dalaso klubo savininkas Markas Cubanas taip pat mestelėjo frazę apie L. Dončičių: „Jis neįtikėtinas.“

Paskutiniame kėlinyje svečių pranašumas siekė 18 taškų. „Jaučiau, kad kamuolys pats man atšoka į rankas. Net nežinojau, kad jų sugriebiau 18“, – juokėsi L. Dončičius.

Prie pergalės 19 taškų pridėjo Sethas Curry, Timas Hardaway Jr. ir Maxi Kleberis pridėjo po 12. Šeštą iš eilės pralaimėjimą patyrusiam „Pelicans“ 24 taškus pelnė Brandonas Ingramas.

Pelicans“: Brandonas Ingramas 24, Jrue Holiday 18, JJ Redickas 12, Joshas Hartas 11.

Mavericks“: Luka Dončičius 33 (18 atk.k.), Sethas Curry 19, Timas Hardaway Jr. 12, Kristapas Porzingis 7.

Kitos antradienio rungtynės:

Klivlando „Cavaliers“ – Detroito Pistons“ 94:127

Vašingtino „Wizards“ – Orlando „Magic“ 120:127

Toronto „Raptors“ – Majamio „Heat“ 110:121

San Antonijaus „Spurs“ – Hjustono „Rockets“ 135:133

Denverio „Nuggets“ – Los Andželo „Lakers“ 96:105

Los Andželo „Clippers“ – Portlando „Trail Blazers“ 117:97.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)