Dvikovą itin solidžiu žaidimu pradėjo vietą starto penkete gavęs Jonas Valančiūnas. Serge‘ą Ibaką pakeitęs lietuvis ženkliai pranoko „Hawks“ aukštaūgį Dewayne‘ą Dedmoną ir jau pirmame kėlinyje surinko 11 taškų bei 7 atkovotus kamuolius.

Apsukų uteniškis nemažino ir likusių rungtynių metu. JV dominavimas po krepšiais leido „Raptors“ laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių net 55:34. Ryškiausiai prie šios persvaros prisidėjo ilgiausiai Toronto komandai atstovaujantys jos krepšininkai – Valančiūnas sugriebė 13, o Kyle‘as Lowry – 12 kamuolių.

Ši naktis tapo įsmintina data buvusiam „Raptors“ lyderiui Vince‘ui Carteriui. Susitkimo pabaigoje jo atliktas dėjimas leido 41-erių metų krepšininkui pasiekti 25,000 per karjerą pelnytų taškų ribą. „Vinsanity“ tapo tik 22-uoju tą padaryti sugebėjusiu žaidėju per visą NBA istoriją.

Toronto ekipai nesutrukdė ženkliai praretėjusi žaidėjų rotacija. Vyriausiasis komandos treneris Nickas Nurse‘as Atlantoje buvo priverstas sukti galvą kaip iškovoti pergalę be poilsio sumetimais rungtynes praleidusio Kawhi Leonardo bei traumuotų C. J. Mileso, Normano Powello ir O. G. Anunoby.

Trenerio pasitikėjimo sulaukęs Valančiūnas jam atsilygino su kaupu. Jonas šiąnakt sužaidė rezutlatyviausias sezono rungtynes, kuriose per 27 minutes surinko 24 taškus (9/12 met., 1/2 trit., 5/8 baud.), 13 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvius perdavimus, bloką ir po dvi klaidas bei asmenines pražangas.

Bent 24 ir 13 taškų ir atkovotų kamuolių grafose lietuvis surinko trečią kartą savo karjeroje. Pastarąjį kartą tokį pasirodymą jis surengė šių metų sausį vykusiose rungtynėse su Jutos „Jazz“ klubu. Tąsyk JV Toronte pasižymėjo 28 taškais ir 14 atkovotų kamuolių.

Įspūdingą pasirodymą surengė ir pagrindinis „Raptors“ įžaidėjas Lowry. Gynėjas šiąnakt surinko tryliktąjį trigubą dublį savo karjeroje ir visiškai neutralizavo Atlantos komandos įžaidėją Trae Youngą, sukrapščiusį tik 6 taškus.

Arenos šeimininkams tai buvo jau devintasis pralaimėjimas iš eilės. Pastarąjį kartą Lloydo Pierce‘o auklėtiniai pergale džiaugėsi dar lapkričio 3-ią dieną.

„Hawks“: Jeremy Linas 26 (11/13 met., 4/5 trit.), Vince‘as Carteris 14, Taureanas Prince‘as 12, Kevinas Huerteris 10 taškų.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 24 (13 atk. kam.), Pascalis Siakamas 22, Kyle‘as Lowry 21 (12 atk. kam., 17 rez. perd.), Serge‘as Ibaka 19 (9 atk. kam.), Fredas VanVleetas 11 taškų (6 rez. perd.).

Artimiausias rungtynes Kanados klubas žais naktį iš penktadienio į šeštadienį. Valančiūno ir komandos draugų Toronto „Scotiabank“ arenoje lauks akistata su Vašingtono „Wizards“ ekipa.