Šios rungtynės tapo istorinėmis Jonui Valančiūnui, per 34 žaistas minutes surinkusiam dar vieną dvigubą dublį – 17 taškų (6/11 dvitaškiai, 5/5 baudos) ir 10 atkovotų kamuolių, prie kurių lietuvis pridėjo bloką, rezultatyvų perdavimą ir du perimtus kamuolius bei tris klaidas. Visose penkeriose „Raptors“ gruodžio mėnesį žaistose rungtynėse JV rinko dviženklį atkovotų kamuolių skaičių. Tai ilgiausia tokia serija per visą Jono NBA karjerą.

Geriausią puolimą lygoje demonstruojantys Toronto krepšininkai pirmame kėlinuke pelnė tik 22 taškus (7/19 metimai iš žaidimo) ir padarė 6 klaidas. Dwane‘o Casey auklėtiniai atsigavo po slogaus starto ir per visas likusias rungtynes prarado tik tris kamuolius, o ketvirtojo kėlinio viduryje pirmavo 109:90. Nepaisant to, Filadelfijos ekipa pademonstravo kovingumą ir likus 44 sekundėms sumažino atsilikimą iki 115:109. „Raptors“ išlaikė šaltakraujiškumą ir sumetę baudų metimus išsaugojo pranašumą.

Toronto klubui šiose rungtynėse negalėjo padėti traumą patyręs brazilas Lucas Nogueira. Jo vietą rotacijoje užėmęs austras Jakobas Poeltlas per septynias aikštėje praleistas minutes susirinko tris asmenines pražangas ir rungtynes baigė visose pagrindinėse statistikos kategorijose turėdamas po nulį.

Raptors“ atakuojantis gynėjas Terrence‘as Rossas, praeitose rungtynėse malūno judesiu neįkrovęs kamuolio į „Bucks“ krepšį, pareiškė, jog tai Vince‘o Carterio prakeiksmas, ir kol „Raptors“ legenda nebaigs karjeros, niekas „Air Canada Centre“ malūno įdėti nesugebės. Šios nakties rungtynėse Filadelfijoje greitos kontratakos metu Rossas drąsiai ir užtikrintai įkrovė identišką dėjimą į „76ers“ krepšį.

Šeimininkų gretose rezultatyviausias buvo 26-ąjį gimtadienį šventęs Robertas Covingtonas, tačiau jo pastangų „76ers“ klubui neužteko. Pirmą kartą šiame sezone rungtynes starto penkete kartu pradėjo Joelis Embiidas ir Jahlilas Okaforas. Trečiasis Filadelfijos aukštaūgis Nerlensas Noelis šias rungtynes praleido dėl čiurnos traumos.

76ers“: Robertas Covingtonas 26 (12 atk. kam.), Jahlilas Okaforas 17, Sergio Rodriguezas ir Geraldas Hendersonas po 16 taškų.

Raptors“: DeMaras DeRozanas 31 (11/18 metimai iš žaidimo), 9/11 baudos), Kyle‘as Lowry 20 (7 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 17 taškų (10 atk. kam.).

Toronto ekipa šios nakties varžovus įveikė jau keturioliktą kartą iš eilės. Paskutinį kartą „76ers“ Kanados klubą įveikti sugebėjo beveik prieš ketverius metus – 2013-ųjų metų sausio mėnesį.

Po šios pergalės „Raptors“ (18/7) NBA Rytų konferencijoje tik vienu žingsniu atsilieka nuo pirmaujančių NBA čempionų Klivlando „Cavaliers“ (18/6), turinčiais vienu pralaimėjimu mažiau.

„Cavs“ išvykoje 85:93 (16:28, 20:19, 17:27, 32:19) nusileido Memfio „Grizzlies“ (18/9). Ohajo valstijos klubas šiose rungtynėse žaidė be didžiojo trejeto – LeBrono Jameso, Kyrie Irvingo ir Kevino Love‘o, kuriems vyriausiasis treneris Tyronne‘as Lue nusprendė suteikti poilsio.

„Grizliai“ su „Kavalieriais“ susirėmė antrą kartą per pastarąsias dvi paras. Naktį iš antradienio į trečiadienį Klivlande šeimininkai iškovojo pergalę, o svečių gretose poilsio gavo vidurio puolėjas Marcas Gasolis. Identiška dviguba dvikova čempionų laukia ir kitą savaitę, kai antradienį ir trečiadienį „Cavaliers“ atitinkamai svečiuose ir namuose susitiks su Milvokio „Bucks“.

Be lyderių likęs svečių starto penketas sugebėjo pataikyti vos 12 iš 39 metimų ir surinkti tik 36 taškus. Memfio gretose rungtynes nuo pirmųjų minučių aikštėje pradėję krepšininkai pelnė 41 tašką, o ketvirtame kėlinyje, kai rungtynių baigtis nebekėlė abejonių, veiksmą stebėjo iš šalies.

Grizzlies“: Troy Danielsas 20, Marcas Gasolis 17 (11 atk. kam.), Tony Allenas 16 taškų.

Cavaliers“: Jamesas Jonesas 15, Kay Felderis 14, Mike‘as Dunleavy 11 taškų.

Memfio klubas laimėjo septintą kartą per pastarąsias aštuonerias rungtynes, vienintelį pralaimėjimą per šį laikotarpį patirdami Klivlande.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)