„Pacers“ šią vasarą nepasipildė LeBronu Jamesu ar DeMarcusu Cousinsu, tad jų atlikti žingsniai nepapuošė pagrindinų portalų antraščių.

Tačiau, praėjus kuriam laikui, vis daugiau apžvalgininkų apie Indianos klubo sprendimus atsiliepia pozityviai.

NBA.com reporteris Davidas Aldridge'as „Pacers“ tarpsezonio darbus bendrame lygos reitinge įvertino aštuntąja vieta:

„Esminiu vasaros žmogumi Indianoje tapo klubo prezidentas Kevinas Pritchardas. Jis suvaidino labai svarbų vaidmenį šios komandos komplektacijoje – iš pradžių, kaip Larry Birdo asistentas, o per pastaruosius kiek daugiau nei metus – ir kaip pagrindinis „Pacers“ vedlys.

Dabar Pritchardui teks susidurti ne tik su netikėtai sėkmingo sezono sukeltais sirgalių lūkesčiais, bet ir su aibe telefono skambučių. Net šeši Indianos sudėties branduolio krepšininkai turi tik vieną sezoną galiosiančius kontraktus ir jau kitą vasarą taps laisvaisiais agentais. Tokiose aplinkybėse atsidūrusiai komandai gali būti itin sunku išlaikyti vienybę ir stiprų tarpusavio ryšį.

Kevinas Pritchardas ir Aaronas Holiday

Žmogaus prigimtis yra tokia, kokia yra, ir žaidėjai (ir jų šeimos nariai, ir jų agentai) tikisi sulaukti garantijų, jog jiems numatyta rolė ir ilgalaikėje klubo ateityje.

Sunku įsivaizduoti kaip šie žaidėjai sutiktų paaukoti savo žaidybinį laiką ar metimų skaičių, kai daugumos jų finansinę ateitį nulems šiame sezone užfiksuosiami rodikliai.

Nate'as McMillanas kasdien rūpinsis artimiausiomis rungtynėmis. Bet Pritchardo telefonas be perstojo skambės visą ateinantį sezoną.

Ko reikia komandai, kuri pernai nustebino šitiek daug žmonių? Visų pirma, ilgesnio žaidėjų suolelio, kadangi jau artimiausioje ateityje jų laukia visa eilė rimtų iššūkių. „Pacers“ puikiai išsprendė šią problemą, pasipildydami šūsnimi ne pirmo ryškumo, tačiau efektyvių krepšininkų.

Tyreke'as Evansas į Indianą atvyksta po nuostabaus sezono Memfyje, o Kyle'as O'Quinnas – po kelių gerų metų Niujorko „Knicks“ gretose. Dougo McDermotto šansų įrodyti, jog jis gali būti naudingu NBA kalibro žaidėju, mažėja su kiekvienais metais, bet čia jis turės puikiais galimybes atsiskleisti.

23-iuoju numeriu naujokų biržoje „Pacers“ pasikvietė savo šaukimo poziciją stipriai pranokti galintį įžaidėją Aaroną Holiday, o Victoras Oladipo artėja prie superžvaigždės statuso. „Pacers“ yra viena rimčiausių kliūčių Bostono „Celtics“ klubui užimti dominuojančią poziciją Rytų konferencijoje po LeBrono Jameso išvykimo“.

„CBS Sports“ tinklalapio apžvalgininkas Colinas Wardas-Heningeris „Pacers“ ekipos tarpsezonį įvertino balu „A-“ (stipriu devynetu):

„Indiana patyliukais šią vasarą pavertė puikiais darbo rezultatais: Lance'ą Stephensoną pakeitė Evansu, Glenną Robinsoną – McDermottu, o Alą Jeffersoną – O'Quinnu. Holiday taip pat gali būti naudingas kaip trečiasis įžaidėjas. „Pacers“ stengsis atsispirti nuo sensacingo 2017-18 metų sezono remdamiesi naujuoju klubo veidu Oladipo“.

NBA: neįtikėtina Pacers pergalė šeštose rungtynėse prieš Cavaliers

Kai kurie ESPN portalo NBA reporteriai taip pat aptarė Indianapolio ekipos tarpsezonio ėjimus. Chrisas Herringas mano, jog „Pacers“ sprendimai nesulaukė pakankamos lygos analitikų pagarbos:

„Tiesą pasakius, man labai patiko tai, ką „Pacers“ nuveikė šią vasarą. It laikydamiesi visų pagrindinių Indianos tradicijų, jie nesukėlė per didelio triukšmo. Evanso norėjo bent kelios lygos ekipos, ir aš net neabejoju, jog savo vaidmenis kituose klubuose būtų radę ir McDermottas su O'Quinnu.

Jie sugebėjo užkamšyti visas ir taip solidžios sudėties spragas, ir neprarado nė vieno itin svarbaus krepšininko. Jei viskas susiklostys sėkmingai, tyliai savo darbus nudirbęs klubas didįjį triukšmą sukels kitų metų Rytų konferencijos atkrintamosiose varžybose“.