Toronto komandos artimiausiu metu laukia viešnagės Filadelfijoje, Atlantoje ir Niujorke. Pirmoji dvikova su „76ers“ vyks naktį iš trečiadenio į ketvirtadienį, susitikimas su „Hawks“ – iš penktadienio į šeštadienį, o akistata su „Knicks“ – naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

Vyriausiasis „Raptors“ treneris Nurse‘as paklaustas apie Valančiūno sugrįžimą teigė, jog jis yra neabejotinas, o komanda jau planuoja pasveikinti į rikiuotę grįžtantį lietuvį. Nykščio traumą JV patyrė gruodžio 13-ą vykusiose rungtynėse su „Golden State Warriors“ klubu.

Žaisdami be uteniškio Toronto krepšininkai iškovojo 15 pergalių ir patyrė 9 nesėkmes. Valančiūnui esant aikštėje komandos rezultatai buvo ženkliai geresni – 23 pergalės ir 7 pralaimėjimai.

Per pastarąsias dešimt rungtynių „Raptors“ pergalės džiaugsmą pajuto tik šešis kartus. Šioje sezono atkarpoje geresnį rezultatą užfiksavo keturios Rytų konferencijos komandos – Milvokio „Bucks“ ir Bostono „Celtics“ (9-1) bei Filadelfijos „76ers“ ir Šarlotės „Hornets“ (7-3).

Ilgą laiką konferencijos turnyrinės lentelės viršūnėje žengę kanadiečiai pastaruoju metu į priekį praleido absoliučius lygos lyderius „Bucks“. Giannio Antetokounmpo vedamas Viskonsino valstijos klubas Toronto ekipą lenkia dviem pergalėm ir yra patyręs dviem pralaimėjimais mažiau.

Iki patirtos traumos Jonas šiame sezone vidutiniškai rinko po 12,8 taško ir 7,2 atkovoto kamuolio per rungtynes, o iš žaidimo atakavo geriausiu savo karjeroje 58 procentų taiklumu.