Jau pirmajame rungtynių kėlinyje praėjusio sezono Rytų konferencjios finalų dvikova pasiekė maksimalų įtampos tašką. Baudos aikštelėje J. R. Smithas ir Aronas Baynesas susikibo kovodami dėl kamuolio ir „susirakino“ rankomis. Šiuo epizodu nepatenkintas „Cavaliers“ gynėjas šiurkščiai nustūmė australų milžiną, įžiebdamas abiejų komandų konfliktą.

Susidūrimo epicentre akimirksniu atsidūrė Bostono klubo gynybos specialistas Marcusas Smartas. Prišokęs prie Smitho „Celtics“ krepšininkas pastūmė jį į nugarą, o emocijoms pasidavusius susistumdymo dalyvius išskirti sugebėjo tik visas būrys aplink buvusių krepšininkų.

Sportiško elgesio ribas peržengusi situacija jos dalyviams atsiliepė skirtingai – Baynesas nesulaukė jokių papildomų nuobaudų, Smithui buvo skirta techninė pražanga, o Smartas buvo pašalintas iš aikštės.

Pastarieji du krepšininkai į tarpusavio konfliktą įsivelia jau ne pirmą kartą. Antrosiose praėjusio sezono konferencijos finalo rungtynėse Bostone Smithas sąmoningai pastūmė ore buvusį „Celtics“ aukštaūgį Alą Horfordą, o Smartas tąsyk taip pat agresyviai užstojo komandos draugą.

Emocionali akimirka žaidybine prasme naudingiau atsiliepė arenos šeimininkams „Cavaliers“. Antrame kėlinyje Klivlando ekipos persvara viršijo dvidešimties taškų ribą, ties kuria Tyronno Lue auklėtinių pranašumas balansavo iki pat rungtynių pabaigos.

Pasiruošimo sezonui etape „Celtics“ jau antrą kartą pripažino šios nakties varžovų pranašumą. Per 96 šių komandų tarpusavyje sužaistas minutes Bostono krepšininkai nė sykio nebuvo persvėrę rezultato savo naudai.

Ketverias ikisezonines rungtynes sužaidęs Bostono klubas jau baigė draugiškų susitikimų etapą. Per šias dvikovas Brado Stevenso auklėtiniai iškovojo tik vieną pergalę, kai rezultatu 115:112 palaužė Šarlotės „Hornets“ ekipą. Pralaimėjimus „Celtics“ patyrė nusileisdami tiems patiems „Hornets“ ir du kartus pripažindami „Cavaliers“ pranašumą.

Svečiai šiąnakt nusprendė pailsinti po ilgalaikių traumų į rikiuotę grįžusius Kyrie Irvingą ir Gordoną Haywardą. Klivlando gretose poilsio diena buvo suteikta Kevinui Love‘ui, Tristanui Thompsonui, George‘ui Hillui ir Kyle‘ui Korveriui.

„Cavaliers“: Ante Žižičius 20 (7/8 met., 6/6 baud.), Collinas Sextonas 13, Jordanas Clarksonas 12, Larry Nance‘as 10 taškų.

„Celtics“: Terry Rozier (7/17 met.) ir Marcusas Morrisas (2/7 trit.) po 17, Alas Horfordas (7 rez. perd.) ir Waltas Lemonas po 10 taškų.

Kitų rungtynių rezultatai:

Los Andželo „Lakers“ – Los Andželo „Clippers“ 87:103 (25:28, 25:23, 20:25, 17:27)

„Lakers“: Kyle‘as Kuzma 15, Brandonas Ingramas (3/10 met.) ir Kentavious Caldwell-Pope‘as po 10 taškų.

„Clippers“: Lou Williamsas 19, Tobias Harrisas 18 (6/17 met., 8 atk. kam.), Shai Gilgeous-Alexanderis ir Montrezlas Harrellas po 12, Bobanas Marjanovičius 11 (7 min., 6 atk. kam.), Marcinas Gortatas 10 taškų.