Sezoną prastais rezultatais pradėjęs Mineapolio klubas sužaidus trylika rungtynių vis dar nėra iškovojęs nė vienos pergalės varžovų arenose. Pastaroji penkių paeiliui svečiuose žaistų susitikimų seriją, kurią „Timberwolves“ užbaigė dar viena pralaimėjimų virtine, paskatino organizacijos krepšinio operacijų prezidentą Tomą Thibodeau nuryti karčią piliulę ir pagaliau išmainyti Butlerį.

Kartu su buvusiu Čikagos „Bulls“ lyderiu į Filadelfiją keliasi ir vidurio puolėjas Justinas Pattonas. Ironiška, tačiau aukštaūgis į Minesotą avtyko būtent Butlerio mainų dėka, kai Vilkai perleido Čikagos organizacijai Lauri Markkanenu tapusį septintąjį 2016-ųjų metų naujokų biržos šaukimą, mainais gaudami šešioliktojo pasirinkimo teisę.

Per savo karjerą keturis kartus Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavęs Butleris šiame sezone rinko po 21,3 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio per rungtynes. Du kartus kojos lūžį patyręs Pattonas per savo karjerą kol kas sužaidė tik vienas NBA rungtynes, kurių metu aikštėje praleido keturias minutes.

Į Mineapolį iš Filadelfijos atvyksta du „76ers“ startinio penketuko nariai – lengvasis kraštos puolėjas Robertas Covingtonas ir sunkusis kraštas Dario Šaričius. Negana to, Pensilvanijos valstijos organizacija mainų partneriams perleis gynėją Jerrydą Baylessą ir 2022-ųjų metų naujokų biržos antrojo rato šaukimą.

Nuo 2014-ųjų metų „76ers“ atstovavęs Covingtonas aukščiausią savo karjeros tašką pasiekė praėjusiame sezone, kai buvo išrinktas į geriausiai besiginančių NBA krepišninkų penketuką. Šiame sezone jo vidurkiai siekė 11,3 taško, 5,2 atkovoto kamuolio, 1,8 perimto kamuolio ir 1,8 bloko per rungtynes.

Vangiai savo trečiąjį sezoną NBA lygoje pradėjęs Šaričius per pirmąsias trylika Filadelfijos klubo sužaistų rungtynių vidutiniškai rinko po 11,1 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio, tačiau iš žaidimo atakavo vos 36 procentų taiklumu.

Savo sąskaitoje 8 pergales ir 5 pralaimėjimus turinti Filadelfijos ekipa žengia trečioje Rytų konferencijos vietoje.

Šiuo metu klubai ruošiasi atlikti tik formalumu laikomas medicinines žaidėjų apžiūras. Anksčiausia oficialia mainų patvirtinimo data taps artėjančios savaitės pirmadienis.