Gynėjas iš Slovėnijos kamavosi varžovų paspęstuose spąstuose: nors ir buvo rezultatyviausias komandoje, mačas San Franciske jam buvo blogiausias šio sezono atkrintamosiose varžybose.

Luka tenkinosi 20 taškų, 7 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais, suklydo net 7 kartus ir pataikė tik kas trečią metimą „iš žaidimo“.

„Jie gerai mane stabdė, ypač antroje rungtynių pusėje. Bet manau, kad bet kokiu atveju privalau būti geresnis. Tai – mano atsakomybė. Kaip lyderis, turiu žaisti geriau visos komandos labui, taigi, tai mano kaltė“, – graužėsi L. Dončičius.

Pagyros dėl jo priežiūros – taip pat ir iš „Mavericks“ stratego Jasono Kiddo lūpų – keliavo „Warriors“ puolėjui Andrew Wigginsui.

„Wigginsas spaudė Luką po visą aikštę. Apskritai varžovų darbas buvo puikus: jie gynėsi „box and one“ sistema, naudojo aikštės gynybą. Supratome, kad turime to tikėtis, bet dabar turėsime analizuoti vaizdo įrašą ir ieškoti, ką galėtume padaryti geriau“, – komentavo J. Kiddas.

„Vis dar jaučiuosi jaunas, niekada pernelyg nepavargstu. Esu susikaupęs, motyvuotas, o kai jaučiu, jog mano pastangos nenueina vėjais, tos motyvacijos atsiranda dar daugiau. Tai – adrenalinas, dėl jo jaučiuosi puikiai“, – sakė pats rungtynių herojus A. Wigginsas.

27-erių 201 cm ūgio kanadietis ne tik darbavosi savoje aikštės pusėje, bet ir buvo efektyvus puldamas: pelnė 19 taškų. Nenuostabu, kad būtent jis praleido daugiausiai laiko ant parketo: 35 min.

Bet L. Dončičiaus komandos draugai nepradėjo abejoti savo lyderiu ir tikina, kad kitoje serijos dvikovoje jis dar parodys „kariams“, iš kur kojos dygsta.

„Luka yra tikras deimantas. Manau, kad jis gyvenime jau yra matęs visas įmanomas gynybas ir turi savų priešnuodžių. Tereikia pasistengti juos pasitelkti, ir Luka šiuo aspektu yra vienas geriausių šiame versle“, – įsitikinęs antruoju smuiku „Mavericks“ kolektyve pastaruoju metu griežiantis atsarginis gynėjas Spenceris Dinwiddie, pats pelnęs 17 taškų.

Antrosios serijos iki keturių pergalių rungtynės taip pat San Franciske vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją