2019 metais pradėtas formuoti slovėno Lukos Dončičiaus ir latvio Kristapo Porzingio duetas ketvirtadienį buvo išardytas. Dalaso „Mavericks“ išsiuntė vidurio puolėją iš Latvijos į Vašingtono „Wizards“. Ši žinia NBA bendruomenėje sukėlė gana audringą reakciją, o latvių žiniasklaida naujieną pavadino „šokiruojančia“, nes į vienus mainus buvo įtraukti du kaimynų krepšininkai.

Dalaso komanda po įvykusių klubų mainų gavo gynėją Spencerį Dinwiddie ir latvį puolėją Davį Bertanį, o „Wizards“, be K. Prozingio, antrojo rato šaukimą būsimoje NBA naujokų biržoje.

Karjeros rekordą – 51 tašką – į Los Andželo „Clippers“ krepšį suvertęs „Mavericks“ lyderis L. Dončičius skaudžiai sueagavo į paskutinės minutės mainus.

„Akivaizdu, kad mums labai trūks K. Porzingio. Mes kūrėme čia kažką ypatingo, – kalbėjo slovėnas. – Linkiu jam viso ko geriausio. Kartu sveikinu atvykusius naujokus. D. Bertanis yra puikus snaiperis, o S. Dinwiddie gali kurti žaidimą ir mesti. NBA yra verslas. Porzingiui teko įveikti daug traumų. Manau, kad šiais metais jis tapo dar geresnis. Bet, kaip jau sakau, NBA yra verslas, linkiu jam sėkmės ateityje.“

Kristapas Porzingis. Statistika.

L. Dončičiui neliko nieko kito, kaip tik išreikšti pasitikėjimą klubo generaliniu vadybininku Nico Harrisonu ir savininku Marku Cubanu.

Išleisdamas K. Porzingį ,„Mavericks“ klubas atlaisvino erdvę biudžete galimiems naujiems pirkiniams. Be to, ruošiamas naujas sutarties pratęsimas su Dorianu Finney-Smithu, kuriam bus siūlomas 4 metų 55 mln. JAV dolerių kontraktas.

K. Porzingis iš galimų 209 rungtynių „Maverciks“ gretose dėl nugaros ir kelių traumų sužaidė 134.

Kai kurių ekspertų nuomone, Dalaso komandos rezultatų niekaip nepaveikė latvio nebuvimas aikštėje šiam atliekant reabilitaciją. Prie sprendimo atlikti mainus prisidėjo ir desperatiškas savininko noras pakartoti 2011 metų triumfą NBA lygoje, o tam reikėjo permainų tam tikrose pozicijose.

„Manau, kad K. Porzingis turi neįtikėtiną talentą, tačiau mums reikėjo snaiperio (D. Bertanis, – red. past. ) ir kažko, kas galėtų valdyti kamuolį bei kurti progą metimui (S. Dinwiddie, – red. past. ). Tai buvo vienintelis kelias mums gauti šiuos žaidėjus. Šiu atveju mums bus geriau, jei K. Porzingis žais su „Wizards“ apranga“, – sakė „Mavericks“ savininkas M. Cubanas.

Savo ruožtu pats latvis padėkojo, kad Dalasas ir sirgaliai priėmė jį išskėstomis rankomis: „Visuomet išliksiu už tai dėkingas. Dėkoju komandos draugams, treneriams, organizacijai ir miestui.“

Kaip jau minėta, šie mainai dėl abiejų krepšininkų prasilenkimo savotiškai nuvylė mūsų kaimynų latvių žiniasklaidą, savo jėgų nesuvienijo ir slovėnai L. Dončičius ir Goranas Dragičius.

Pastarasis mainų sūkuryje buvo siejamas su Dalaso komanda, tačiau iš Toronto „Raptors“ buvo išsiųstas į San Antonijaus „Spurs“ ekipą.

Pažymėtina, kad 2015 metų naujokų biržos 4-asis šaukimas K. Porzingis šį sezoną nuo tritaškio linijos meta prasčiausiai per visą savo karjerą – vos 28,3 proc. taiklumu. Latvis vidutiniškai per rungtynes pelno 19,2 taško, atkovoja 7,7 kamuolio ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus.

„Mavericks“ (33-23) šiuo metu Vakarų konferencijoje rikiuojasi 5-oje vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)