Šią žinią penktadienio vakarą paskelbė ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis. Netrukus šią informaciją išplatintu laišku patvirtino ir pati NBA lyga.

Oficialiai pakviestam pakeisti traumą vis dar besigydančią Bruklino „Nets“ žvaigždę lietuviui tai bus antras toks mačas iš eilės.

Dalyvavimas NBA šventėje papildys Domanto kišenes: pagal dabartinę sutartį su „Pacers“ patekimas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes jo metinį uždarbį padidins nuo 18,5 iki 19,8 mln. JAV dolerių.

Informuojama, kad K. Durantas iki renginio Atlantoje nesuspės išsigydyti kairiosios pakinklinės sausgyslės traumos.

Dėl šios priežasties jį pakeisti buvo pasirinkta D. Sabonio kandidatūra. Pažymima, kad galutinį sprendimą priėmė NBA generalinis komisaras Adamas Silveris.

Primename, kad D. Sabonį už renginio borto buvo palikęs NBA komandų trenerių balsavimas.

Potencialią Domanto vietą ant žvaigždžių denio užėmė juodkalnietis Nikola Vučevičius kurio atstovaujamas Orlando „Magic“ klubas yra vienas Rytų konferencijos autsaiderių.

Tokio NBA strategų pasirinkimo nesuprato nei Shaquille'as O'Nealas, nei Charlesas Barkley, nei Kendrickas Perkinsas, nei paties krepšininko brolis Tautvydas Sabonis, o Jalenas Rose'as net pareiškė, kad tokią situaciją lėmė faktas, jog tiek N. Vučevičių, tiek kitą lietuvio konkurentą Juliusą Randle'ą treniruoja lygos senbuviai – Tomas Thibodeau ir Steve'as Cliffordas. Neva jų pažintys ir įtaka kolegoms yra daug didesnė nei ketvirtą vietą Rytuose užimančio Indianos „Pacers“ klubo vairininko – naujoko Nate'o Bjorkgreno.

Penktadienį situaciją dalyvaudamas „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ vertino ir pats ilgus metus NBA lygoje žaidęs lietuvis Linas Kleiza.

„Taip, kažkiek nustebau, kad Domas nebuvo pakviestas. Bet yra ganėtinai sudėtinga ten patekti, net kai tu esi vertinamas. Daug žaidėjų turi gerus sezonus. Aišku, Domantas turėjo tarp jų būti, tačiau treneriai nusprendė pasirinkti kitus. O kad fanai jį kada nors išrinks, kol jis žaidžia Indianoje, yra lietuvis ir nėra tokia visus traukianti superžvaigždė kaip Luka Dončičius, nerealu“, – kalbėjo kartu su Allenu Iversonu ir Carmelo Anthony žaidęs puolėjas.

Tai, kad Domantas buvo vertas kvietimo, liudija ir tas faktas, kad jis tapo pirmuoju krepšininku per visą NBA istoriją, kuris nepateko į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, nors jo vidurkiai viršija 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus per mačą.

Galima prisiminti, kad K. Durantas „Visų žvaigždžių“ fanų balsavime užėmė antrą vietą tarp visų krepšininkų, gavęs beveik 5,57 mln. balsų. Rytuose jis buvo pirmas, o Vakaruose nugalėjo LeBronas Jamesas, gavęs 5,92 mln. balsų.

D. Sabonis sirgalių balsavime gavo 555 tūkst. balsų, Rytų konferencijoje tarp priekinės priekinės linijos žaidėjų jis užėmė aštuntą vietą. Tiesa, žiniasklaidos balsavime lietuvis buvo reitinguotas gerokai aukščiau – ketvirtoje vietoje.

„Visų žvaigždžių“ šventė kovo 7-ąją vyks Atlantoje.

D. Sabonis šiame NBA čempionate vidutiniškai pelno po 21,5 taško, atkovoja po 11,7 kamuolio ir atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)