Negailestingu „Wizards“ komandos skriaudiku tapo Hjustono „Rockets“ komandos gynėjas Kevinas Porteris jaunesnysis, paskutinę rungtynių sekundę tritaškiu išplėšęs pergalę svečiams 114:111.

Iš karto po šio epizodo G. Consoras į eterį paleido sparnuotą frazę.

„Reikia tai pripažinti! Kevinas Porteris jaunesnysis paspaudė tą gaiduką pačiu laiku, kaip ir jo tėvas“, – po metimo reagavo komentatorius, netrukus socialiniuose tinkluose užpiltas kritikos lavina.

Dėl šios frazės piktinosi ir eiliniai sirgaliai, ir NBA žvaigždės. Pavyzdžiui, LeBronas Jamesas.

Paaiškėjo, kad K. Porterio jaunesniojo tėvas – jau miręs Bryanas Kevinas Porteris vyresnysis – 1993-iaisiais buvo nuteistas kalėti dėl 14-metės paauglės nužudymo: mergina buvo nušauta.

Kalėjime jis praleido ketverius su puse metų, o 2004-aisiais pats buvo nušautas viename Pietų Sietlo bare. Lemtingą tritaškį pataikiusiam ir tokiu epitetu „apdovanotam“ krepšininkui tuo metu buvo ketveri.

G. Consoras netruko sureaguoti ir nuoširdžiai atsiprašė dėl incidento. Anot komentatoriaus, tai buvo tiesiog makabriška jo paties klaida pagalvojus, kad tritaškį pataikęs žaidėjas yra buvusio NBA krepšininko sūnus.

„Aš labai atsiprašau K. Porterio jaunesniojo, jo šeimos ir visos „Rockets“ organizacijos dėl to, kas atsitiko praėjusį vakarą. Aš tiesiog suklydau pagalvojęs, kad Kevinas yra buvusio „Wizards“ žaidėjo Kevino Porterio sūnus ir negalvojau, kad lemiamam metimui apibūdinti pasirinkti žodžiai gali būti žeidžiantys ir nejautrūs. Bandau susisiekti su Kevinu ir asmeniškai jo atsiprašyti“, – socialiniuose tinkluose viešai rašė komentatorius.

Kevinas Porteris, kuriam šiuo metu yra 72-eji, NBA iš tikrųjų žaidė 1972-1983 m. Jis buvo pakviestas 39-uoju šaukimu 1972-ųjų naujokų biržoje tuometinio Vašingtono „Bullets“ klubo ir jam atstovavo septynis sezonus. Per savo karjerą NBA jis pelnė 7645 taškus, tačiau labiausiai išsiskyrė aikštės matymu – įžaidėjo pozicijoje rungtyniavęs Porteris net keturis sezonus buvo daugiausiai rezultatyvių perdavimų lygoje atlikęs krepšininkas.

Kevinas Porteris NBA lygoje 1974-aisiais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)