Devyniolikmetis įžaidėjas savo debiutiniame NBA sezone kol kas sužaidė viso labo keturis mačus. Per juos amerikietis fiksavo 6 taškų, 2,3 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Paskutinį kartą į aikštelę M. Fultzas buvo išbėgęs spalio 24-ąją. Atakų organizatorius jau kurį laiką iki tol jautė peties skausmus, todėl buvo nuspręsta palaukti, kol šie skausmai pradings.

Laukimas užtruko jau beveik tris mėnesius. Nors M. Fultzas neseniai grįžo į treniruotes ir atrodo fiziškai pasiruošęs žaisti, to jis daryti negali dėl paprastos priežasties – atletas nepataiko į krepšį.

Markelle Fultz’s shooting has trended closest to looking like this today. Take that for what you will. #Sixers pic.twitter.com/Hdi82KT7UW
— Kyle Neubeck (@KyleNeubeck) January 14, 2018

Atakuodamas krepšį sportininkas vis dar nesijaučia patogiai, todėl jo metimo technika nemaloniai stebina Filadelfijos klubo trenerius ir sirgalius.

„76ers“ strategas Brettas Brownas teigia, kad per savo ilgą karjerą tokio metimo formos išsimušimo dar nėra matęs, o fanai juokauja, kad krepšininko talentą pavogė monstrai iš filmo „Kosminis krepšinis“. Savo metimo neatrandantis M. Fultzas viešėdamas Londone pasakojo, kad peties jam beveik nebeskauda bei žadėjo greitai grįžti į aikštelę.

„Judu teisinga linkme. Jaučiuosi daug geriau, peties beveik nebeskauda, todėl netrukus grįšiu į rikiuotę. Sunkiai dirbu, kad tai įvyktų kuo greičiau“, – sakė M. Fultzas.

Another Fultz three #Sixers. pic.twitter.com/FkR23SJsQv
— Derek Bodner (@DerekBodnerNBA) January 14, 2018

Visgi atleto metimo techniką matantys „76ers“ treneriai jo sugrįžimo neskubina, o pats krepšininkas tapo savotišku trenerių štabo nariu. M. Fultzas Londone tinklalapiui DELFI teigė padedantis savo bendraklubiams tobulėti.

„Nuolat bendrauju su bendraklubiais, todėl nesu nė kiek nuo komandos atitrūkęs. Geriausia yra tai, kad treniruotėse galiu varžytis. Galiu mesti iššūkį visiems savo komandos draugams bei taip padėti jiems būti geresniais.

Noriu, kad mano komandos draugams sektųsi. Pastaruoju metu įsijaučiau į trenerio vaidmenį: jei kąžką pamatau, pasakau žaidėjams. Jei matau, kad jie stengiasi nepakankamai, motyvuoju juos“, – pasakojo M. Fultzas.

Filadelfijos ekipa su 20 pergalių ir 20 pralaimėjimų Rytų konferencijoje šiuo metu užima devintąją vietą. Atkrintamosiose varžybose „76ers“ paskutinį kartą žaidė 2012 metais.