Šeimininkai šiąnakt vertėsi be rezultatyviausio savo krepšininko Victoro Oladipo, praleidusio susitikimą dėl kairiojo kelio sutrenkimo, o svečiams iš Bostono negalėjo padėti starto penketo narys Jaylenas Brownas.

Pirmuosius taškus artėjant pirmo kėlinio pabaigai pelnęs Domantas Sabonis antrame ketvirtyje įžiebė šeimininkų spurtą 13:2, padėjusį „Pacers“ susikrauti dviženklį pranašumą – 42:29. Šios atkarpos metu lietuvis sumetė dvi baudas ir pataikė du dvitaškius bei tritaškį, padėjusius komandai perimti iniciatyvą.

Į aikštę žengęs esant lygiam rezultatui Domas ant suolo sėdo iki ilgosios pertraukos likus penkioms minutėms ir Indianos krepšininkams pirmaujant aštuonių taškų skirtumu.

Visgi lietuvio poilsis truko vos pusantros minutės – trečiąją asmeninę pražangą gavus startiniam „Pacers“ vidurio puolėjui Mylesui Turneriui vyriausiasis komandos treneris Nate'as McMillanas buvo priverstas grąžinti į kovą rezultatyviai rungtyniavusį Domantą.

Iki ilgosios pertraukos mūsų tėvynainis pelnė dar du taškus ir padėjo Indianos klubui užtikrintai užbaigti pirmąją rungtynių pusę, tačiau antroji susitikimo dalis košmariškai susiklostė tiek Saboniui, tiek visai „Pacers“ komandai.

Trečio kėlinio viduryje lietuviui žengiant į aikštę šeimininkai dar turėjo šešių taškų persvarą (60:54), tačiau per artimiausias keturias minutes „Celtics“ spurtavo 21:6 ir perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas.

Visus tris metimus iš žaidimo kėlinyje prametusio Domo atstovaujama ekipa ketvirtį pralaimėjo net 16:37 ir prieš lemiamą susitikimo dalį jau turėjo dvylikos taškų deficitą.

Bostono krepšininkai užtikrintai užbaigė rungtynes ir šventė jau aštuonioliktąją sezono pergalę, o pralaimėjimą patyrę „Pacers“ išsaugojo šeštąją poziciją Rytų konferencijos turnyrinėje lentelėje.

Antroje susitikimo pusėje tik vieną iš septynių iš žaidimo atliktų metimų pataikęs Sabonis viso per 30 minučių pelnė 17 taškų (5/13 met., 1/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį ir klaidą.

Daugiau metimų iš žaidimo per savo NBA karjerą lietuvis atliko tik du kartus – praėjusio sezono rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ (16) ir lapkričio pirmąją vykusiame susitikime su Klivlando „Cavaliers“ (15).

Indianos komandos neišgelbėjo rezultatu 36:30 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių bei net 10 antrųjų šansų, pusę kurių šeimininkams suteikė Domanto laimėtos dvikovos po varžovų krepšiu. Devyniolika kamuolių praradę šeimininkai „Celtics“ ekipai iš žaidimo leido atakuoti net 56 procentų taiklumu (45/80 met.).

„Pacers“: Mylesas Turneris 19, Domantas Sabonis 17, Lance'as Stephensonas 16 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Thaddeusas Youngas ir Darrenas Collisonas po 11, Bojanas Bogdanovičius 10 taškų.

„Celtics“: Kyrie Irvingas 25, Alas Horfordas 21, Terry Rozier 17, Marcusas Smartas 15 (7/8 met.), Jaysonas Tatumas 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais naktį iš pirmadienio į antradienį, kai namuose priims Orlando „Magic“ krepšininkus.