„Jei atvirai, maniau, kad Lukos perėjimas į antruosius metus NBA bus daug sunkesnis, – „USA Today“ kalbėjo D. Nowitzkis. – Jis buvo toks toks fenomenalus praėjusį sezoną su visais tais trigubais dubliais, maniau, kad žmonės prie to pripras. Tačiau, atrodo, jis tapo dar geresnis. Matyt, klydau. Net ekspertai gali klysti. Jis atrodo fantastiškai.“

„Lakers“ namų arenoje didžiajame ekrane D. Nowitzkio garbei buvo paleistas specialiai vokiečiui susuktas vaizdo klipas. „Nė nenumaniau, kad „Lakers“ gali tai padaryti. Esu pagerbtas ir nustebintas“, – kalbėjo D. Nowitzkis.

Juokais paklaustas, ar neplanuoja sugrįžti į aikštę, Dirkas prisipažino, kad to neleis sveikata: „O žmogau, norėčiau, bet mano pėda nėra geriausios būklės. Nesu tokios sveikatos, kad galėčiau kasdien kilti ir eiti varžytis.“

L. Dončičius Los Andžele per 33 min. beveik surinko trigubą dublį – pelnė 27 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Slovėno vedama „Mavericks“ laimėjo 114:100 ir nutraukė 10 „Lakers“ pergalių seriją.

Prieš išskubėdamas iš arenos slovėnas stabtelėjo prie savo mamos Mirjam Poterbin, kuri stovėjo prie 22 mėnesių amžiaus Kriso Zudicho ir jo šeimos. Vaikas su savo šeima į Los Andželą atvyko iš Slovėnijos, kad gautų gydymą nuo pirmo tipo stuburo raumenų atrofijos. Tai reta genetinė liga.

K. Zudicho kelionė per pusę pasaulio būtų neįmanoma, jei ne L. Dončičius, paskutinius mėnesius padėjęs surinkti vaiko gydymui daugiau nei 2,2 mln. JAV dolerių.

Kai buvo diagnozuota ši reta liga, tėvams buvo pasakyta, kad tokia genų terapija jiems kainuos per 2 mln. eurų. Atidarius pinigų rinkimo fondą prie jo prisidėjo ne tik L. Dončičius, bet ir Slovėnijos nacionalinė tinklinio komanda bei kitos slovėnų garsenybės.

Praėjusią savaitę K. Zudichui buvo atlikta genų terapija Los Andželo „Ronald Reagan UCLA“ medicinos centre. Jis liks čia dar tris mėnesius, kad gydytojai galėtų prižiūrėti procesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)